Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
31°C
10°C
JUTRI
30°C
15°C
Deli
3903

Mednarodni dnevi harmonike v Pragi

Harmonikarski orkester Glasbene šole Risto Savin Žalec je v soboto, 2. novembra 2019, dosegel izjemen uspeh, ki predstavlja krono delovanja orkestra. Nastopili so v Pragi na tekmovanju harmonikarjev, imenovanem »Mednarodni dnevi harmonike 2019«, kjer so v kategoriji harmonikarski orkestri XII osvojili prvo mesto.

Harmonikarski orkester glasbene šole je star praktično toliko kot glasbena šola (60 let) in je zagotovo najstarejši orkester na šoli, saj ga je takoj po ustanovitvi šole ustanovil takratni učitelj harmonike Marjan Kozmus.

Orkester danes z izjemnim pedagoškim pristopom do učencev zelo uspešno vodi profesorica Nataliia Ermakova, ki zelo spretno v sklopu orkestra združuje tudi druga glasbila.

Zmaga v Pragi pomeni za Glasbeno šolo Risto Savin Žalec izjemno veliko potrditev uspešnega dela učiteljev na glasbeni šoli, posledično pa tudi veliko promocijo tako za Občino Žalec kot za Slovenijo. Tekmovalce, člane orkestra, je na tekmovalnem nastopu podprla tudi veleposlanica Republike Slovenije na Češkem, gospa Tanja Strniša. 

Mag. Gorazd Kozmus

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi