Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Dejavnosti Gobarsko-mikološkega društva Polzela v avgustu 2021

Avgusta smo bili v našem društvu precej dejavni. 11. in 18. avgusta 2021 smo izvedli ekskurziji, ki se ju je udeležilo 38 članov. V prijetnem druženju smo si ogledali znamenitosti Planine pri Kozjem, obiskali smo turistično kmetijo Slavice Grobelnik v Zabukovju nad Sevnico, ki je tudi znana sommelierka. Po kratkem ogledu njihove vinske kleti in okrepčilu smo pot nadaljevali na ogled gradu Sevnica, kjer smo med drugim občudovali poslikave narave avtorja Jožeta Praha. Pot nas je nato vodila mimo Sevnice in Radeč do prijazne gorske vasice Svibno. Ogledali smo si njeno slikovitost in posebnost s čudovitimi razgledi ter občudovali pridnost njenih prebivalcev.

Rahlo utrujeni smo se spustili v dolino in se od tam povzpeli v Podkum do Gostišča Lojzeta Čopa, kjer smo se okrepčali z okusnim poznim kosilom. Vse je potekalo skladno z ukrepi NIJZ.

21. avgusta 2021 pa smo imeli pri Gostilni Cizej srečanje članov društva z izobraževanjem in razstavo gob.

Pot nas je peljala v bližino rojstne hiše Neže Mauer. Ker zaradi suše v tem predelu nismo našli gob, smo na predlog predsednika Franca Uratnika na hitro kar v naravi pripravili občni zbor društva s 50 prisotnimi. Vodil ga je Igor Pungartnik. Predstavljena sta bila poročilo za leto 2020 in program za leto 2021. Oboje je bilo soglasno sprejeto. Nato smo se vrnili na vrt Gostilne Cizej, kjer smo pripravili razstavo gob, ki so jih naši člani nabrali prejšnji dan in jih prinesli za determiniranje.

25. avgusta 2021 pa smo že kuhali enolončnico za udeležence srečanja slovensko-ameriškega prijateljstva v Andražu. S prijetnimi občutki smo uspešno zaključili našo nalogo.

V veselem pričakovanju smo bili tudi na razstavo gob za širšo javnost. Veselili smo se tudi sodelovanja na Malteškem teku v mesecu septembru, kjer vsako leto vse tekače pogostimo z gobjimi specialitetami, žal pa nam časi niso naklonjeni za tovrstna druženja, se pa veselimo prve prihodnje priložnosti, ko bo druženje spet dovoljeno.

Franci Uratnik

Oglejte si tudi