Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Dober namen je dosežen: 7. Dobrodelni malteški tek

Ustanova Dobrodelni županov sklad Polzela je v soboto, 28. septembra 2019, organizirala že sedmi Dobrodelni malteški tek. Lep, s soncem obsijan dan je 97 tekačev pospremil na 5, 10 in 21 km dolgo pot po Občini Polzela.  Kot pretekla leta smo tudi letos tekli za dober namen in tako Županov sklad za pomoči potrebne obogatili za 6725 evrov.

Športno obarvano dopoldne je tako z besedo kot ogrevanjem popestrila Nanika Cvikl, pozdrav tekačem so namenili tudi športni gost, slovenski nogometaš in trener Robi Pevnik, ravnateljica OŠ Polzela Bernardka Sopčič in pobudnik teka, župan Jože Kužnik.

 

Med moškimi je bil na 5 km najhitrejši Žiga Božič iz Mozirja (00:20:29), drugi je bil Aljaž Zavasnik iz Petrovč, tretji pa Aljaž Šuster s Polzele. Pri ženskah je na 5 km blestela Nika Fajfar iz Maribora (00:21:30), druga je bila Marjeta Pižorn iz Andraža nad Polzelo in tretja Klara Nemec. Pri moških je bil na 10 km najhitrejši Tine Martin Puppis iz Maribora (00:40:30), drugi Miha Kramberger iz Maribora in tretji Filip Križnik iz Maribora. Pri ženskah pa je bil vrstni red naslednji: prva Vanesa Lobenwein iz Maribora (00:45:55), druga Anja Lončarek iz Tabora in tretja Klara Kaiser iz Maribora. Na 21 km je bil najhitrejši Vinko Jost iz Celja (01:18:07), drugi Matej Meklav iz Andraža nad Polzelo in tretji Tilen Založnik s Polzele. Najhitrejše ženske na 21 km: prva je bila Darinka Presečnik iz Mozirja (01:56:16), druga Maja Pen in tretja Živa Krivec, obe iz Celja.

 

Iskrene čestitke prav vsem tekačicam in tekačem, posebno pohvalo pa najstarejšemu udeležencu Alojzu Potočniku iz Žalca (71 let) in najmlajšemu tekaču Malteškega teka Lenartu Florjancu (9 let) s Polzele, za pogum in športni duh.

 

Čeprav tek ni tekmovalne narave, je organizatorju uspelo pridobiti nekaj sponzorskih nagrad za prav vse tekače. Finančna sredstva, praktične nagrade in druge usluge so prispevali:

Polidel, d. o. o., Ema Rakun, s. p., Remont, d. o. o., Studio 55, Luka Gobec, s. p., Kmetijska zadruga Polzela, z. o. o., Trgovina Epros, Nevenka Jelen Dimitrijevič, Enes Draganovič, Etrust, d. o. o., PGD Andraž nad Polzelo, Lekarna Polzela, Pošta Slovenije, d. o. o., Hiša daril, d. o. o., Časopisna hiša Delo, d. o. o., Kozmetika Oriflame, Moja masaža – Gregor Jeram, s. p., Athlete sport Nutrition, Thermana Laško, Davidov hram, Jagros, d. o. o.,  2B Dizajn, Simon Strojanšek, s. p., Bodo, s. p., Mlekarna Celeia, Rdeči križ Žalec, Plastika Skaza, d. o. o., Outfit 7, Krka, d. d., NT&RC, d. o. o., Zavarovalnica Triglav, d. d., Bike shop Šempeter, Pekarna Fortesa, Gostilna Cizej, PGD Polzela, DIS Tina Čas, s. p. in Matis pohištvo d.o.o.

 

Za pomoč pri izvedbi prireditve se zahvaljujemo: Občini Polzela z ekipo režijskega obrata, TIC Polzela in drugim sodelavcem, moderatorki Naniki Cvikl, športnemu gostu Robiju Pevniku, Bernardki Sopčič in OŠ Polzela, športnim in drugim društvom v Občini Polzela ter preostalim posameznikom, ki so kakorkoli pomagali. Lepa zahvala tudi Gobarsko-mikološkemu društvu, ki je poskrbelo, da nihče ni bil lačen.

 

Prav vsem in vsakemu posebej lepa in iskrena hvala ter se vidimo naslednje leto.

Lidija Praprotnik

 

Oglejte si tudi