Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Cesta dveh občin

V Velikem Vrhu v Občini Šmartno ob Paki so se tamkajšnji krajani skupaj s prebivalci Občine Polzela veselili obnovljenega odseka ceste oziroma javne poti, ki povezuje obe občini, po njej pa dostopajo tudi obiskovalci Gore Oljke.

 

 

Okoli 300 metrov dolg obnovljen odsek ceste oziroma javne poti poteka po dveh občinah. V naselju Dobrič v polzelski občini je odsek dolg 191 metrov, v naselju Veliki Vrh pa 102 metra. Obnovo je izvajalo podjetje Cizej Sašo, s. p., z Vranskega. Na novo so uredili odvodnjavanje meteornih voda, utrdili spodnji ustroj vozišča in ga asfaltirali. Skupna vrednost investicije znaša 45.200 evrov z DDV, od tega je Občina Polzela zagotovila 26.200 in Občina Šmartno ob Paki 19.000 evrov.

 

Ob odprtju ceste so o pomenu obnovljene ceste spregovorili: župana obeh občin Janko Kopušar in Jože Kužnik ter predsednik vaške skupnosti Veliki Vrh - Gavce Peter Rogl. Cesto je blagoslovil šmarški župnik in dekan Ivan Napret, krajani in gostje pa so se zadržali še na prijetnem druženju.

 

Tone Tavčer

Na sliki: S prerezom traku so cesto predali namenu župana obeh občin Janko Kopušar in Jože Kužnik, predsednik vaške skupnosti Peter Rogl ter Sašo Cizej iz podjetja, ki je izvajalo obnovo

Oglejte si tudi