Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Certifikat Zvezi športnih društev Polzela

Tovrstno priznanje je za nas, ki delamo na področju športa, potrditev, da smo opaženi. V prejšnjem mandatu 2016–2020 je bilo za nas pomembno, da v športne dejavnosti vključujemo vedno širšo množico. Tako smo z organizacijo mini olimpijade in v povezavi  s polzelskim vrtcem ter pomočjo vzgojiteljic, pomočnic in ravnateljice Osnovne šole Polzela Bernardke Sopčič izpeljali odličen športni dogodek.


Ena izmed možnosti sofinanciranja Mini olimpijade je bila tudi prijava na razpis na Fundaciji za šport ter sodelovanje s Športno unijo Slovenije, ki nam prav tako vedno pomaga pri izvedbi vseh možnih športnih dogodkov, tako za najmlajše kot tudi za najstarejše generacije. Najpomembneje je, da poskušamo najmlajšim približati šport in jim kar se da zgodaj prikazati, kako pomembno je aktivno gibanje za njihova življenja.


V letu 2020 smo načrtovali nove programe, ki jih na razpisih ponuja Športna unija Slovenije: Slovenija v gibanju, Aktivno staranje, Zdrava vadba, Vadba za zdrav hrbet in Testiranje vzdržljivosti. Žal nam je omejitev gibanja in druženja to preprečila, zato se bomo potrudili izvesti vse načrtovane obveznosti takoj, ko bo to mogoče.


Še večji poudarek bomo v prihodnje namenjali povezovanju s starejšo populacijo. Z našim strokovnim kadrom  jim bomo predstavili pravilni pristop do gibanja, s čimer lahko zmanjšajo obiske pri zdravnikih in potrebo po nujni pomoči.


Naša pomembna naloga tudi v prihodnje je, da povezujemo in posredujemo pomembne informacije društvom in klubom ter smo aktivni člen in sogovornik pri krovni organizaciji in Športni uniji Slovenije.



Ivi Kapitler


Oglejte si tudi