Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Čebela je brala med

31. marca 2021, dan pred zaprtjem javnega življenja v Sloveniji, smo v Medobčinski splošni knjižnici Žalec pripravili pravljični maraton za vrtčevske skupinice otrok. Razmeram ustrezno smo otroke povabili na zelenico pred knjižnico, kjer so v varni razdalji s pripovedovalko Ireno Štusej poslušali njeno avtorsko pravljico Čebelica, kaj delaš.

Dve skupinici otrok sta druga za drugo poslušali zgodbico o čebelici, ki iz urbanega čebelnjaka na strehi knjižnice zaide na papirnato cvetje pod lipo, kjer deklica bere knjigo. Pripoved je dopolnjeval pisan čebelnjak, ki ga je knjižnica pridobila prek projekta Lokalnih akcijskih skupin Slovenije Čebela BERE med, v katerem sodeluje. Ob 2. aprilu, mednarodnem dnevu knjig za otroke, smo tako vsaj dve skupinici otrok po dolgem času gostili v okolju knjig in sončnega dne.

Po sprostitvi ukrepov v zvezi z zajezitvijo širjenja virusa bomo k poslušanju povabili še druge skupine vrtčevskih otrok, saj je znanje o čebelah, urbanih čebelnjakih, medovitih rastlinah ter branju knjig in branju medu še posebno v tem času pomembno.


Irena Štusej

Oglejte si tudi