Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Brezplačen odvoz kosovnih odpadkov

Občina Polzela svojim občanom že od lanskega marca omogoča brezplačen odvoz kosovnih odpadkov enkrat na leto za posamezno gospodinjstvo. Odvoz kosovnih odpadkov  izvaja Režijski obrat Občine Polzela.

Odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstva lahko naročite prek obrazca, ki je objavljen na spletni strani Občine Polzela. Upoštevati pa je treba, da ima vsako gospodinjstvo možnost brezplačnega odvoza s tovornim vozilom, s katerim razpolaga Režijski obrat občine. Naročilnico je treba poslati po pošti na naslov: Občina Polzela, Malteška cesta 28, 3313 Polzela, ali po e-pošti na naslov: obcina.pozela@pozela.si. Z Občine Polzela boste prejeli klic v roku sedmih dni in se dogovorili za dan odvoza odpadkov.

Takšno ugodnost že nekaj časa ponuja tudi podjetje Simbio, d.  o. o., v vseh 12 občinah, kjer opravlja javno službo zbiranja in odvoza komunalnih odpadkov (tudi v Občini Polzela), kjer ima prav tako vsako gospodinjstvo možnost brezplačnega odvoza kosovnih odpadkov do enega kubičnega metra odpadkov enkrat na leto. Več informacij si lahko preberete na spletni strani: http://www.simbio.si/kosovni-odpadki.

Kaj spada med kosovne odpadke?

Kosovni odpadki so odpadki, ki nastanejo v gospodinjstvu in so preveliki, da bi jih odložili v zabojnik za mešane komunalne odpadke.

Med kosovne odpadke spadajo večji kosi, kot so: pohištvo, vzmetnice, preproge, talne obloge, pralni in pomivalni stroji, štedilniki, TV-sprejemniki, računalniška oprema, kopalniška oprema, smuči, kolesa, samokolnice, lopate, sodi, zabojniki, senčniki, otroški vozički, stolčki, večje igrače …
Med kosovne odpadke pa ne spadajo: gospodinjski odpadki, zemlja, listje in veje, gradbeni odpadki, nevarni odpadki in avtomobilske gume.

Alenka Kočevar

Oglejte si tudi