Logo MojaObčina.si

Polzela

DANES
7°C
-4°C
JUTRI
8°C
-4°C
5971

Anketni vprašalnik: STRATEGIJA TURIZMA

Drage občanke, spoštovani občani Občine Polzela,

naša občina se nahaja na križišču dolin, ob glavni prometni žili skozi Slovenijo. Že zato ima potencial za razvoj turizma. Imamo nekaj prepoznanih turističnih znamenitosti: grad Komenda, rekreacijsko območje Slatine–Vimperk–Gora Oljka in cerkev na Gori Oljki, arboristični park Šenek, razstavo glinenih figuric v Andražu nad Polzelo, muzej traktorjev ... Več je tudi slikovitih krajev, ki imajo potencial za obisk, na primer razgledna Levstikova lipa v Andražu nad Polzelo, cerkvica na Vimperku. V izdelavi je muzej Tovarne nogavic, obnavlja se hiška Neže Maurer, potencial ima novi turistični produkt – rimski legijski tabor ...

Na TIC Polzela te znamenitosti promoviramo, vodimo obiskovalce, dajemo informacije, kako in kaj si še ogledati. Prizadevamo si tudi za sprotno urejenost naših znamenitosti in celotne občine.

Ta čas imamo zelo malo turističnih namestitev, ki bi gosta zadržale v občini dlje časa. Imamo tudi malo gostinske ponudbe. A želimo si, da bi občani v turizmu videli priložnost in da bi se turistična ponudba povečala.

Občino Polzela vidimo čez nekaj let kot lepo urejen turistični kraj, kamor se gostje radi vračajo. Z urejenimi pešpotmi, parkirišči, kažipoti, gostinsko ponudbo, skratka z vsem, kar naredi izkušnjo obiska prijetno. Z razvojem novih turističnih produktov si predstavljamo nova delovna mesta in več prihodkov iz turizma.

Zato na TIC Polzela pripravljamo razvojni dokument »Strategija razvoja turizma v Občini Polzela«.

Turizem smo v prvi vrsti ljudje, domačini, ponosni na svoj kraj. Zato vabimo vse z dobrimi idejami, da nam sporočite svoje predloge, kje vidite priložnosti, da Polzela zaživi kot turistični kraj. Kaj bi bilo po vaše dobro razvijati, da bi gostje prišli? Imate kakšno zanimivo idejo za kakšen nov turistični produkt, za kakšno majhno izboljšavo, ki bi naredila kraj prijetnejši? Morda že sami kaj razvijate?

 

Anketni vprašalnik v prilogi nam lahko pošljete po pošti, skeniran po e-pošti na naslov tic@polzela.si ali pa ga izpolnite na spletu:  https://www.1ka.si/a/ff471385 

 

Veseli bomo vseh vaših odzivov in predlogov do 15. 1. 2022.

 

Damjan Jevšnik, vodja TIC Polzela

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi