Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

30 let likovnega prijateljevanja

Slovenskim likovnim ustvarjalcem je dobro poznana likovna kolonija  prijateljstva, ki že trideset let poteka na Gori Oljki. Jubilej, torej 30 let neprekinjenega delovanja, smo praznovali prilagojeno razmeram, a kljub temu lepo.

Pretekla leta se je zbralo na Gori Oljki neomejeno število ljubiteljskih slikarjev, letošnji ukrepi, ki preprečujejo širjenje okužbe s koronavirusom, pa so druženje zelo omejili. Na dvodnevni koloniji 19. in 20. septembra je večina prijavljenih slikarjev slikala doma, v domačem okolju. Udeležencem  na  Gori Oljki je bil v pomoč mentor, strokovni spremljevalec Tomaž Milač, osmim učencem Osnovne šole Polzela pa mentorica Urška Juhart. Za pomoč in nasvete, da je bila dvodnevna likovna kolonija izvedena v skladu s koronapredpisi, so poskrbeli  na JSKD Velenje. 

Pretekla leta smo se na odprtju razstave, ki vsako leto sovpada z občinskim praznikom, zahvalili vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi kolonije. Ker je koronavirus prekrižal mnogo načrtov in tako tudi uradno odprtje razstave, se tu zahvaljujemo organizatorjem in sponzorjem. Hvala Občini Polzela, Javnemu skladu za kulturne dejavnosti Žalec (letos Velenje), Kulturno-umetniškemu društvu Polzela in podjetju GaOk-Gajšt, ki je s slikarskimi potrebščinami razveselilo pet udeležencev.  

Likovniki KUD Polzela verjamemo, da po vsakem dežju posije sonce in da bomo koronavirusu kos z doslednim spoštovanjem predpisov in priporočil, zato se doma pripravljamo na naslednje projekte. Delamo v prepričanju »Slikam, torej sem!«.

Vse slike 49 odraslih slikarjev in osmih osnovnošolcev so postavljene na ogled na gradu Komenda do 1. decembra 2020. Prijazno vas vabimo, da si jih ogledate.

 

Mojca Korošec

Oglejte si tudi