Logo MojaObčina.si

Polzela

JUTRI
14°C
-3°C
SOB.
14°C
-5°C

Predvajanje dokumentarnega filma FENOMEN BRUNO GRÖNING

Organizator: Krog prijateljev Bruna Gröninga, Skupnost Žalec
Vstopnina: Vstop prost
Ko je Bruno Gröning leta 1949 postal znan, je bil medijski odziv ogromen. O njem nista poročala le tisk in televizija ampak tudi film in tedniki. Münchenski filmski producent Rolf Engler je že v pozni pomladi 1949 dokončal obširen kinematografski dokumentarni film o Brunu Gröningu, ki se je oktobra 1949 vrtel v kinematografih in pritegnil veliko gledalcev. Bruno Gröning se je v celoti prepustil snemanju in je upal, da si bo na ta način zagotovil objektivno poročanje.

V Krogu prijateljev Bruna Gröninga se je filmsko delo pričelo v 80-ih letih. Nek prijatelj je s svojo privatno VHS-kamero posnel posamezna zasedanja ali ure skupnosti in je dal posnetke na razpolago drugim prijateljem. Kasneje je bilo to delo sistematizirano, tako, da je sedaj večina zasedanj posnetih in si prijatelji lahko filmske posnetke izposodijo v obliki brezplačnih DVD-jev.

Od začetka 90-ih let pa se v Krogu prijateljev izdelujejo tudi profesionalni filmski posnetki. Posnetih je bilo več krajših dokumentarnih filmov o Brunu Gröningu in dogajanju v Krogu prijateljev in tudi nekaj celovečernih filmov v kinematografski kvaliteti. Vsega skupaj je bilo posnetih več kot 100 intervjujev s pričami iz časa delovanja Bruna Gröninga in ozdravljenimi iz Kroga prijateljev.

Pomemben sestavni del tega filmskega dela so poročila o uspehih. Od leta 1990 se vedno znova dela intervjuje, v katerih prijatelji poročajo, kako so doživeli ozdravitev po duhovni poti s pomočjo učenja Bruna Gröninga. Tako je nastalo že veliko učinkovitih filmov, iz katerih gledalci črpajo moč za verovanje in zaupanje in lahko prepoznajo pomen dogajanja okrog Bruna Gröninga.

https://www.bruno-groening.org/sl

(dodatne informacije: Konrad Muhovec, 070 445 589)

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi