Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

98 let Marije Polh

Enajstega aprila je Marija Polh iz Podoba pri Ločah, praznovala častitljivih 98 let.  
                            

Ima štiri otroke: Ivana , Mileno, Anico in Janka. Vsa leta sta z možem marljivo delala na kmetiji in skrbela za svojo družino. Sedaj je že dolgo vdova in ima okoli trideset ožjih sorodnikov, med njimi  sedem vnukov in dvanajst pravnukov. Najmlajša sta stara eno leto. Zapomni si rojstne dneve vseh sorodnikov in celo sosedov.                                                                                                                                                   

Dan prične s tremi piškoti in skodelico kave. Ob deveti uri poje za malico eno jajce. Za kosilo si sama skuha kar ji srce poželi, potem pa si nalije še kozarček domačega vinca. Najraje ima koruzne žgance, ki jih skuha vsak teden. Zaradi bolečih kolkov težko hodi. Še vedno je zelo bistra in se odlično spominja preteklih let. Urice si krajša z reševanjem križank. Obvezno gleda tudi poročila in redno ter z zanimanjem spremlja politiko. Večkrat se  jezi na naše politike in pravi, da bi jih nekaj kar »zmetala ven«. Še vedno se rada pošali in je zelo pozitivna. Zanjo lepo skrbita sin Ivan in snaha Marija.

Prav na njen rojstni dan jo je obiskal poverjeniški odbor Območnega društva invalidov Dravinjske doline iz Jerneja: Branko Ribič, Štefka Gobec in Olga Pančič. Zaželeli smo ji veliko zdravja in sreče ter ji svetovali naj se počasi začne pripravljati na  stoletnico.

Olga Pančič

Oglejte si tudi