Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Dan medu v kulinariki – Festival medu

Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu pripravlja v sodelovanju z LUR – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica.

V soboto, 22. september 2018 v Čebelarskem centru Gorenjske v Lescah, od 10.00 ure dalje.

 

PROGRAM

10.00: »Od zunaj z medom, od znotraj s kurjekom! Med v kulinariki in gastronomiji« – prof. dr. Janez Bogataj, etnolog;

11.30: Predstavitev bogatega medenega menija z medom ter degustacija – Marija Arh Ivanšek;

15.00: Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu;

16.00: Predstavitev medenega menija z zmagovalno jedjo »VOU« – slastna govedina z vlivanci treh okusov in zelenjavo in degustacija – Marija Arh Ivanšek in Sandi Marolt;

17.00: Od čebel do celičnega zdravja – Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano

 

In še vrsta spremljevalnih aktivnosti. Podrobnosti programa najdete na www.czs.si.

 

  • Tržnica z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov in dobrotami z lokalnih kmetij
  • Ustvarjalne delavnice in družabne igre za otroke in odrasle: izdelava čebelic iz gline, izdelava dražgoških kruhkov, iskanje čebeljega zaklada
  • Medene pijače
  • Degustacija različnih vrst medu
  • Organizirani ogledi čebelnjaka in čebelarskega centra s predstavitvijo čebelarstva

 

Ste že pokusili tradicionalne jedi pripravljene na sodoben način z različnimi vrstami medu?

bakalco, žlikrofe, pehtranove štruklje s hruškami kuhanimi v rdečem vinu, pajtičke, želševko …

 

Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki in vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!

 

Vljudno vabljeni!

 





Oglejte si tudi