Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

NA SVEČANI SEJI PODELJENI KONJIŠKI GRBI IN NAGRADA OBČINE

Na svečani seji Občinskega sveta Občine Slovenske Konjice smo podelili občinska priznanja prostovoljstvu v čast. Tistim, ki s svojim delom prispevajo k humanitarnosti in tistim, ki so s svojim delom pripomogli k razvoju, prepoznavnosti, promociji, kakovosti življenja, samozavesti občanov in k zavedanju posebnosti našega kraja in občine. Priznanje župana je prejel Franc Žvikart, nagrado občine Turistično društvo Mlače, bronasti konjiški grb je šel v roke članom PGD Tepanje, srebrni pa članom ZŠAM Slovenske Konjice. Zlati konjiški grb je prejela Marija Opraus.

Franc Žvikart, ki je čebelarstvu namenil kar 60 let dela v naši občini je prejel priznanje župana. Nagrado občine je prejelo Turistično društvo Mlače ob svoji 20. obletnici delovanja. Bronasti grb so za izkazano izredno požrtvovalnost, hrabrost in človekoljubnost ob izjemnih dogodkih ter kot spodbudo za nadaljnje ustvarjalno delo prejeli člani Prostovoljnega društva Tepanje. Društvo pa je v tem času praznovalo tudi 90. obletnico obstoja.

Srebrni konjiški grb so ob 60. obletnici delovanja prejeli člani Združenja šoferjev in avtomehanikov Slovenske Konjice. Marija Opraus je za dolgoletno vodenje društva Sožitje prejela Zlati konjiški grb.

Občinska priznanja je podelil župan Občine Slovenske Konjice Darko Ratajc, slavnostne seje pa so se udeležili še poslanec v državnem zboru RS Bojan Podkrajšek, častna občana Florjan Jančič in Anton Ofentavšek, državni sekretar dr. Jernej Štromajer, župan Biograda na Moru Ivan Knez, delegacija iz prijateljskega mesta Gornja Stubica. Plesno in glasbeno so prireditev popestrili Vlasta Veselko s soplesalcem in Julija Lubej.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Oglejte si tudi