Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Zaključna prireditev bralno spodbujevalnega projekta Poletavci

Knjižnica Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica se je med letošnjimi počitnicami že drugo leto zapored pridružila BRALNEMU PROJEKTU POLETAVCI – POLETNI BRALCI, katerega nosilka je Mestna knjižnica Ljubljana. Projekt POLETAVCI je bil v naši knjižnici zelo dobro sprejet med mladimi bralci do 12. leta starosti, prav tako pa tudi med njihovimi starši. Razveselili so se bralne spodbude, ki so jo otroci vzeli zelo resno in odgovorno. Med počitnicami so izbrali 30 dni in brali 30 minut na dan. Prebrano so zapisovali v bralni seznam, starši pa so s podpisom potrdili, da so njihovi otroci res brali.

Namen projekta je bil spodbujati branje tudi v času počitnic. Otroci so lahko brali karkoli (knjige, revije, časopise …). Pomembno je bilo, da je otrok vztrajal pri branju tako dolgo, da ga je zgodba posrkala vase in mu postala zanimiva. Ob tem pa mu je bogatila njegovo znanje, bralne navade in govor ter širila besedni zaklad in njegovo širino obzorja. Pomembno je, da so otroci s pomočjo branja v projektu sami prišli do spoznanja, da so v veščini branja napredovali in jim je le-to postalo rutina in dobra navada za vse dni v letu.

Projekt POLETAVCI je v Knjižnici Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica in vseh njenih enotah zaključilo 217 mladih bralcev. Za njih smo pripravili zaključno prireditev z gledališko glasbeno predstavo Miškinega Gledališča – Pesmice s podstrešja, v kateri je na zaprašenem starem podstrešju pomagal obuditi stare slovenske ljudske pesmi kar Dejan Dogaja. Prav vsi so ob gledanju predstave uživali in aktivno sodelovali. Sledilo je žrebanje glavne nagrade igre badminton, ki je razveselila Tineta Kebra. Letos je projekt v naši knjižnici zaključil tudi NajPoletavec, ki je prejel posebno priznanje in nagrado. Vsem ostalim POLETAVCEM, ki so nam izpolnjene bralne sezname vrnili, smo podelili priznanja in majice.

Projekt bomo za naše mlade bralce ponovno pripravili v naslednjih poletnih počitnicah. Vsem iskrene čestitke in pozdrav do naslednjega bralnega izziva.

Tekst in foto: Tanja Jakolič


(vir: kjv.si)

Oglejte si tudi