Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

V treh nizih zbrusile novo zmago v tretji ligi

Telovadnica OŠ Zreče, sodnika Debeljak, Hrastovec  , gledalcev 50

Mlade Swatycometove iskrice so v 3. ligi, pod vodstvom Pongračič Markota, na domačem aprketu prepričljivo premagale korošice. Ekipo Korvolley_Kostmann so odpravile v treh nizih 3:0 (25:16, 25:23, 25:20).

Tokrat je bil seznam igralk, ki jih je imel Marko Pongračič, domači trener tretjeligašic, precej kratek. Manjkalo mu je vsaj šest igralj, ki sicer trenirajo v drugi ekipi kluba - Swatycomet Zreče II

Uvodni niz so sovereno in točno po napotkih trenerja pričele domače igralke, kar se je odrazilo na vodstvi 5:1, kjer je moral gostujoči trener že zahtevati svoj prvi odmor na tekmi. Pri 9:4 so gostje poiskusili še z menjavo, ki pa ni prinelsa pričakovanega preobrata. 16:9 je bilo na semaforju, ko so gostje menjali še drugič. Domačinke so vztrajale pri svoji igri tudi v zaključku, kjer smo pri 20:13 in 22:15 videli še dve gostujoče menjave, a je bilo vse skupaj precej premalo, da bi se korošice približale domačim iskricam. 25:16 je bilo na semaforju, ko so igralke zamenjale strani na igrišču. 

V drugem nizu so gostje zaigrale bolje in povedle s 0:3 in 1:4, a so domačinke priključile in povedle s 5:4. Korošice so se tako morale prvič v nizu zbrati pri trenerju, ki je po naslednji domači točki tudi prvič menjal in uspel izenačiti na 6:6. Do 11:11 se je napetost in tekmovalnost zelo stopnjevala, tako močno, da je sodnik moral poceši po rumenem kartonu, ki ga je dobil gostujoči trener. Pri 12:12 vidimo novo izenačenje in nato zopet vodstvo domačink za dve točki. Sledila je nova menjava pri gostijah, ki so vnovič izenačile, 16:16,  in natu tudi povedle 17:18. Domači trener je s svojim odmorom prekinil gostujočo serijo in po odmoru tudi izenačil na 18:18. Vodstvo gostij 19:21 so domače igralke uspele izničiti in  tudi povestis 22:21. Takoj je sledila reakcija gostujoče klopi z odmorom, po katerem so Swatycometove iskrice dosegle še dve točki in naredile razliko 24:21. Gostujoči trenerj je lahko le še z menjavo zmotil domači nalet, kar mu je tudi uspel. Znižali so na 24:23, kjer pa je svoj drugi odmor vzel tudi domači trener. Po odmoru vidimo napako gostij in veselje domačink ob zaključku seta pri 25:23.

Začetek naslednjega niza, ki so povedle z 8:2. Po odmoru gostij pa celo z 10:2. Po petih zaporednih napaka domačih igralk in znižanju na 10:7 je prvi odmor zahteval tudi domači trener, kar pa ni pomagalo, saj so se napake nadaljevale ter gostjam omogočile izjemnih 9 zaporednih točk in vodstvo 10:11. Domače iskrice se le poberejo, izenačijo na 11:11 in držijo izenačeno igro do 15:15. Nato sicer povedejo za dve točki,a  so gostje to hitro izenačile. Sledita dve domači točki, le ena gostujoča in novi dve domači ter vodstvo 21:18, kjer pa je reagiral vnovič gostujoči trener. Gostje znižajo na 22:20. Po 23. točki domačink je gostujoči trener poiskušal reševati kar se je dalo še z menjavo, a mu ni uspelo. Domačinke zaključijo z dvenma izjemnima servisoma in se pri 25:23 veselijo osvojenega tretjega niza in nove zmage v ligi.

Naslednja tekma naših deklet čaka 28.02.2018 ob 20.00 uri proti ekipi Kajuh Šoštanj. Tekma se bo odigrala predčasno, ker ima domačin težave z dvorano v rednem terminu dva dni kasneje.

Izjava trenerja, Marko Pongračič: Dekleta so odigrala podobno kot minulo soboto. Tudi tokrat so na trenutek za ta nivo zelo dobro servisirale in odigrale nekaj lepih povezanih točk. Nihanja, ki smo jih imeli v igri, pa so gostje s prida in dobro izkoristile, a smo jih uspeli zaustaviti. Čestitam dekletom za novo zmago.

Izjava kapetanke, Špele Capello: Na zelo napeti, povratni tekmi na domačem parketu smo zmagale s 3:0, z zbrano igro in ob veliki podpori navijačev. Od prvega dela sezone kažemo velik napredek in upamo da bomo tako uspešne tudi v prihodnje.

Oglejte si tudi