Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

OPLOTNIČANKI NA BALKANSKEM PRVENSTVU V BEOGRADU, OSVOJILI DVE SREBRNI MEDALJI

Na Balkanskem prvenstvu v karateju Neli Valenčak in Alina Jevšenak osvojili srebrni medalji
V času od 3.6. do 5.6.2022 je potekalo v Beogradu Balkansko prvenstvo v karateju za otroke, člane in veterane. Na prvenstvu je sodelovalo 10 držav in 1338 tekmovalcev (Albanija, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Grčija, Črna Gora, Severna Makedonija, Srbija, Romunija, Turčija in Slovenija)
Tekmovanje je organizirala  Balkanska karate federacija, ki deluje pod okriljem Svetovne karate organizacije. V njo so včlanjene države bivše Jugoslavije in druge balkanske države. Zaradi odličnih rezultatov iz državnega prvenstva in drugih mednarodnih tekem so bile v slovensko reprezentanco, ki je štela 71 članov, povabljene štiri naše članice. Vključno s kategorijo mlajše kadetinje so se prvenstva udeležili Kiara Ivančič, Neli Valenčak, Nina Jelenko in Alina Jevšenak, vse v športnih borbah.
Najuspešnejši tekmovalki našega kluba sta bili Neli Valenčak (v kategoriji z 22 tekmovalkami) in Alina Jevšenak (v kategoriji z 19 tekmovalkami), ki sta izgubili samo finalni borbi in postali balkanski podprvakinji. Slovenska reprezentanca je na prvenstvu osvojila skupno 21 odličij.

Kiara Ivančič in Nina Jelenko, sta dosegli po eno zmago v svoji kategoriji.

Oglejte si tudi