Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
13°C
3°C
Oceni objavo

37th GRAND PRIX SLOVAKIA - UDELEŽBA NA KARATE TURNIRJU V BRATISLAVI

V soboto, dne, 25. 3. 2017 v jutranjih urah je osem članska klubska ekipa odpotovala v glavno mesto Slovaške, da bi se udeležila mednarodnega turnirja 37 th GRAND PRIX SLOVAKIA v Bratislavi. Ker je trener Jernej pomagal Sebastianu pri vodenju tekmovalcev Društva za Karate iz Celja, smo prvi dan namenili spoznavanju mesta in si ogledali otvoritev turnirja. Turnir v športni dvorani Arena je zaradi vsakoletne velike udeležbe tekmovalcev razdeljen na dva dni. Letos je na njem sodelovalo 1909 tekmovalcev, iz 154-ih klubov ter 21-ih držav. V nedeljo so z nastopi v športnih borbah pričeli tudi naši tekmovalci.
Prvi je bil na vrsti najmlajši Tibor Hmelak, ki bi moral tekmovati v težnostni kategoriji U 10 skupaj z 22 tekmovalci. Klicanje njegove kategorije je bilo žal preslišano tako, da je zamudil na tatami in bil diskvalificiran. Naslednja sta bila na vrsti Nik Tonkovič in Jaša Hmelak, ki sta tekmovala v težnostni kategoriji U12, skupaj z 42 tekmovalci. Jaša je prvo borbo s Slovakom dobil, naslednjo z Madžarom pa izgubil z rezultatom 1 proti 0. Pri tem je dal tudi točki, ki pa jih glavni sodnik ni upošteval zaradi premočnega kontakta. Ker je Madžar v nadaljevanju izgubil je za njega bilo tekmovanje končano.
Nik je prvo borbo po vodstvu z 2 proti 0 v zadnjih sekundah izgubil s Slovakom, ki je z nožnim udarcem dobil 3 točke. Ker je bil Slovak finalist skupine si je Nik priboril še tri repasažne borbe za 3. mesto. Prvo je dobil z 2 proti 0, drugo pa ponovno po vodstvu na žalost izgubil v zadnjih sekundah. Najbližje medalji je bil Miha Valenčak, ki je tekmoval v težnostni kategoriji U14 v skupini z 26 tekmovalci.

Miha je odlično začel in zmagal proti tekmovalcu iz Češke, premagal Belorusa ter Slovaka. V polfinalnem boju je tesno izgubil s Hrvatom. Repasažni dvoboj mu ni prinesel medalje tako, da je na koncu osvojil odlično peto mesto. V poznih urah smo se vrnili v Slovenijo z novimi izkušnjami in spoznanjem, da klubski trenerji delajo odlično in da smo zelo blizu najmočnejše konkurence.

Oglejte si tudi