Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Zgodbe iz Oplotnice

Osnovna šola Pohorskega bataljona Oplotnica je na 29. Državnem festivalu "Turizmu pomaga lastna glava" osvojila srebrno priznanje za svojo igro Zgodbe iz Oplotnice.
OPLOTNICA

Igra govori o nastanku Oplotnice in je tudi prva v vrsti videospotov. Govori o dobrem prijateljstvu med Orbjekom in Starcem. Orbjek je mož, ki priskoči pomagat vsem, ki ga potrebujejo. Starec pa je starejši mož, ki pomaga, obdeluje polje in ureja gozd, saj je tudi drvar. Nekega dne pa njuno druženje zmoti vil, ki jima naroči kaj morata narediti. Ker tega nita mogla striti sta bila kaznovana. Naš potok je poplavil in od cele vasi je ostal plot. Zato sta vas obnovila in dala ime Oplotnica.

 

PERIŠČE

Glavna junakinja te igre pa je Babica. Babica ima dosti prijateljev, najbolj dobra pa si je bila s Tildiko. Starejšo gospo. Tildika med igro umre in govorilo se je, da v njeni hiši straši, babica pa to gre preverit. Ujame se v hišo. Gospodič, ki prihaja vadit za film v hišo pa jo vidi in reši. Medtem lumpa ponagajata Gospodinji, ki pere perilo in na gostiji, ki je nastala, ker je babica spet med nami vse priznata.

 

VINDGAR

Ta igra govori o nekdanjem vodnem možu, ki razgraja med ljudmi in želvi, ki jim pomaga. Vmes poseže Izidor, ki neve, zakaj se gre. Z vodnim možem  se spopadeta v lomljenju rok in Izidor zmaga. Vodni mož zaradi tega, ker je izgupil zastrupi vodo in se še sam utopi vnjej želva pa isto spije požirek vode in okameni. Na koncu sledi navk zgodbe.

 

IGRAJO:

Aleksander Kolar, Ana Črešnar, Maša Štefane, Sonja Capl, Matjaž Matevžič, Nejc Sadek, David Kolar in Anej Dukarič.

Snemal: Franci Ribič

Mentor: Mihael Stamfer

Scenarij: Aleksander Kolar

 

Upam, da vam bo ali je bilo všeč. 

 

Avtor besedila: Aleksander Kolar

Avtor slik: Mihael Stamfer, Franci Ribič 

Oglejte si tudi