Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Poziv za predlaganje članov volilnih odborov za izvedbo lokalnih volitev 2022

Predsednica Državnega zbora je razpisala lokalne volitve, ki bodo v nedeljo, dne 20. novembra 2022.

Za dan razpisa volitev, s katerim začnejo teči roki za izvedbo volilnih opravil, se šteje 5. september 2022.

 

Politične stranke, druge organizacije občanov v občini ter občani Občine Oplotnica lahko najpozneje v desetih dneh po razpisu volitev (do 15. septembra 2022) dajo svoje predloge za imenovanja predsednika in članov volilnega odbora ter njihovih namestnikov občinski volilni komisiji.

 

Predsednik in člani volilnega odbora ter njihovi namestniki se imenujejo izmed občanov, ki imajo stalno prebivališče v občini.

Ob vložitvi predlogov morajo predlagatelji predložiti izjave kandidatov, da soglašajo z imenovanjem v volilni odbor in izjavo, da bo najpozneje v treh dneh po javni objavi kandidatur oz. list kandidatov obvestil pristojno občinsko volilno komisijo o morebitnem sorodstvenem ali drugem razmerju s katerim od kandidatov o katerem se glasuje na volišču, za katerega bo imenovan v volilni odbor.

 

 

Na podlagi navedenega Občinska volilna komisija Občine Oplotnica poziva politične stranke, druge organizacije občanov v občini ter občane Občine Oplotnica, da najkasneje do 15. 9. 2022 predložite Občinski volilni komisiji Občine Oplotnica  svoje predloge kandidatov za člane volilnih odborov, z obveznimi prilogami.

   

  

                        Predsednica OVK

Lidija Stebernak


  

   Priloga:

- obrazec predlog za člana VO,

- izjava kandidata za člana VO.

 

 Objaviti:

- na spletni  strani Občine Oplotnica.

Oglejte si tudi