Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
17°C
1°C
Oceni objavo

OPTIČNO OMREŽJE - OBVESTILO IN POVABILO

OBVESTILO IN POVABILO

 

Obveščamo vas, da želi podjetje lnfratel  d.o.o. v dogovoru z občino Oplotnica nadaljevati z gradnjo optičnega omrežje v vašem kraju. Predstavniki občine (predstavniki vaških odborov) vas bodo predvidoma v naslednjem mesecu obiskali zaradi zbiranja interesa in podpisa pogodbe za gradnjo.

V primeru dovolj velikega števila zainteresiranih gospodinjstev za gradnjo naročniškega priključka, to je vsaj 80% gospodinjstev v krajih, kjer je predvidena gradnja (Malahorna, Ugovec, Okoška gora, Zlogona gora, Zlogona vas, Brezje pri Oplotnici, Božje, Koritno, Kovaški vrh, Gorica pri Oplotnici, Čadram, Lačna gora), bi v naslednjih mesecih lahko sočasno z gradnjo optičnega omrežja začeli graditi tudi hišne priključke, ki vam bodo zagotavljali sodobno telekomunikacijsko povezavo in visoke hitrosti prenosa podatkov, ki jih omogoča najsodobnejše optično omrežje.

Gradnja optičnega omrežja bi se v celoti financirala iz zasebnih sredstev. Da bi racionalizirali strošek gradnje hišnega priključka od hrbteničnega omrežja do vaše hiše, potrebujemo v času gradnje z vaše strani izkazan interes in podpisano pogodbo.

Gradnja hišnega priključka pomeni, da izvajalec izvede:

-          vsa potrebna gradbena in montažna dela (zračna ali zemeljska povezava) do hiše,

-          notranji  hišni razvod do najbližje televizije oz. komunikacijskega vozlišča v etaži vstopa v objekt,

-          namestitev omrežnega zaključka (ONT) v neposredni bližini napajanja 230V in njegov priklop

-          vse potrebne meritve.

Če bo naročnik zahteval napeljave še v druge prostore, bo izvajalec za navedena dela in material pripravil ponudbo po svojem ceniku, ki jo mora naročnik potrditi. Vsa dela mora naročnik plačati vnaprej.

 

V fazi gradnje omrežja bi znašal strošek gradnje priključka, 250,00 EUR z DDV.

Strošek notranje inštalacije v primeru večetažnih hiš oz. razvoda po stanovanju ni vključen v omenjeno ponudbo.

V primeru kasnejše odločitve za gradnjo hišnega priključka bo strošek bistveno višji in bo obračunan po dejanskih stroških.

 

Zaradi pravočasnega načrtovanja vas zato prosimo, da izrazite svoj interes s podpisom pogodbe, ki vam jo bodo predložili predstavniki občine (predstavniki vaških odborov)  in jo najkasneje do 15.8.2021 vrnete predstavniku občine (predstavniki vaških odborov).

Če priključka ne želite, vas prosimo, da to izrecno navedete predstavniku občine ki nas bo o tem obvestil v skupni zbirni tabeli.

Za morebitna dodatna vprašanja smo vam na voljo preko elektronskega naslova info@infratel.siali telefonske številke 02/333-26-23.

Vaše obvestilo bomo upoštevali izključno za naše nadaljnje načrtovanje omrežja in vaših podatkov ne bomo posredovali kateri koli tretji osebi.

 

S pozdravi,

lnfratel d.o.o.

                                                                              Borut Radi, direktor

Oglejte si tudi