Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

"Nagrada NEWBIE" za najbolj uspešnega in inovativnega novega pristopnika na kmetiji v Sloveniji

“Nagrada NEWBIE” je namenjena uspešnim in inovativnim novim pristopnikom v kmetijstvu ter se podeljuje v devetih partnerskih državah v Evropi. Namen nagrade je prepoznati in predstaviti tiste kmete/kmetice, ki bodo spodbujali in navdihovali predvsem tiste, kateri vstopajo v kmetijski sektor. Nagrajenci bodo imeli možnost dodatnega usposabljanja, snemanja predstavitvenega videa in/ali udeležbe na mednarodni konferenci NEWBIE (v letih 2019 ali 2021), kjer se bodo lahko srečali z drugimi inovativnimi novimi pristopniki v kmetijstvu iz vse Evrope.

Kdo je novi pristopnik v Mreži NEWBIE? Vsakdo, ki se povsem na novo vključi v kmetijsko dejavnost (novinec), ali se vključi v obstoječo kmetijo (naslednik) ter vzpostavi inovativni poslovni model. Novi pristopniki so osebe različnih starosti, z raznolikimi izkušnjami v kmetijstvu in z raznovrstnim dostopom do virov.

Več informacij o prijavi na razpis za »Nagrado NEWBIE« za nove pristopnike v Sloveniji je na voljo TUKAJ. Vsi novi pristopniki in tisti, ki vas zanimajo podporna okolja inovativnosti in vstopa v kmetovanje, ste vabljeni, da se z registracijo vključite v mrežo NEWBIE.

Oglejte si tudi