Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

20. Martinov pohod

V soboto, 9. 10. 2019, smo TD Trta organizirali že tradicionalni 20. Martinov pohod. Zbrali smo se ob 9.30 v grajskem kompleksu, kjer je potekal krajši kulturni program. Udeleženci pohoda pa so prejeli tudi spominsko torbico s kozarcem, ki so ga lahko izkoristili na številnih postojankah po poti do cilja. V cerkvici svetega Martina, smo se zbrali tudi z vinogradniki iz Zreč, župniki treh sosednjih občin, pa so darovali sveto mašo in krstili mošt, zapeli pa so ljudski pevci iz Koritnega. Postojanke z okrepčili so čakale pohodnike tudi po poti nazaj, v grajskem kompleksu pa kosilo, 20 m štrudla, blejske kremne rezine in druge dobrote ter zabava z ansamblom Žurerji.

Seveda pa smo zbrali tudi novo vinsko kraljico, ki prihaja iz gorenjskega konca. S sabo je imela veliko podpornikov, saj so se pohoda udeležili tudi člani pobratenega društva iz Koritnega ter drugi obiskovalci iz vse Slovenije.


Kot je bilo slišati med pohodniki, je bila 20. obletnica pohoda, nekaj posebnega. Spremljala nas je dobra volja in družba, glasba in odlična pijača ter jedača. S pohodom pa smo izredno zadovoljni tudi organizatorji, saj takšnega števila še ne pomnimo, zato se vsem iskreno zahvaljujejo za pomoč in obisk.

Oglejte si tudi