Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
5°C
PET.
17°C
1°C
Oceni objavo

V Čadramu predali namenu poslovilno vežico

Na pokopališču v Čadramu, v občini Oplotnica, je bila v četrtek, 16. januarja 2020, predana v uporabo rekonstruirana in prezidana poslovilna vežica. Kot je povedal župan Občine Oplotnica, g.  Matjaž Orter, se je obstoječa vežica preuredila ter dogradila s prizidkom. 

V prizidku obstoječe vežice je sedaj kapela za poslovilne obrede, ki omogoča, da se bo lahko poslovilni obred opravil na enem mestu. Tako pogrebcem ne bo potrebno več hoditi iz vežice v cerkev in nazaj, kar je bilo še posebej neprijetno ob slabem vremenu. Prav tako se je v poslovilni vežici sanirala kuhinja, ki se je tudi nekoliko povečala, zamenjala se je elektroinštalacija, izboljšala funkcionalnost prostorov in uredila okolica objekta. 

Investicija je znašala  220 tisoč eurov, občina je približno 155 tisoč evrov pridobila s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, ostalo pa iz lastnih sredstev. Po blagoslovu vežice, ki ga je opravil domači župnik, g. Davorin Vreča, je bilo videti, da je notranjost vežice oziroma kapele res precej prostorna in oglasil se je tudi zvon iz novozgrajenega zvonika nad kapelo.  

Oglejte si tudi