Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
9°C
4°C
Oceni objavo

Občina Oplotnica prejela v brezplačno uporabo prikazovalnik hitrosti "VI VOZITE"

Agencija za varnost prometa RS je v sodelovanju s podjetjema Intermatic in Sipronika konec leta 2017,  na podlagi javnega poziva podelila prikazovalnike hitrosti »Vi vozite« v brezplačni polletni najem slovenskim občinam.

Z brezplačnim najemom prikazovalnikov hitrosti želijo na agenciji opozoriti voznike k strpnejši vožnji in prispevati k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu. V prikazovalniku hitrosti se  zbirajo podatki o izmerjenih hitrostih, na podlagi le-teh se lahko pripravijo analize ter predlogi za izvedbo različnih  ukrepov na cestah.

Občina Oplotnica  je  na javnem razpisu za namestitev prikazovalnika hitrosti »VI VOZITE«, ki ga je razpisala Javna agencija RS za varnost prometa bila uspešna in v 6 mesečni brezplačni najem prejela prikazovalnik hitrosti »VI VOZITE«, ki je nameščen na Partizanski cesti nasproti Petrola in že deluje. Prikazovalnik hitrosti bo nameščen od začetka januarja letošnjega leta pa do konca junija in bo voznike opozarjal na prekoračitve dovoljene hitrosti, ki je na tem odseku omejena na 50km/h.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani Javne agencije RS za varnost prometa: https://www.avp-rs.si/s-prikazovalniki-hitrosti-vecje-varnosti-v-lokalnih-skupnostih/

Oglejte si tudi