Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Popestritev in dopolnitev v 'Pohorskem štiblcu'

V začetku preteklega tedna so člani Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine uresničili idejo za leto 2019, nabaviti lutke za oblačila.
Skupaj s predsednico Sekcije za likovno umetnost in oblikovanje Katjo Višnar so tako oblekli prvo lutko v žensko poročno obleko iz leta 1892 in drugo v slovensko narodno nošo, ki sta bili shranjeni v omari. Tretjo lutko bi radi oblekli v moško poročno obleko, da ne bo nevesta samevala. Imate doma starejšo moško poročno obleko, ki nam jo lahko odstopite ali posodite? Do njene pridobitve bo lutka oblečena v vsakodnevna starejša oblačila. 

Svoj prvi »javni nastop« sta imeli ženski lutki na Glasbenem večeru Franje Kočnik z gosti, kjer sta zasijali v svoji lepoti ob prireditvenem prostoru, kjer sta nastopali spretna citrarka Franja Kočnik in odlična sopranistka Andreja Obrul. V dopoldanskem času pred prireditvijo si je “Štiblc” ogledala skupina turistov, ki so bili zelo zadovoljni z videnim in čestitali članom, da so poskrbeli, da se bodo ohranili predmeti iz različnih obdobij.

Poleg tega je stalna zbirka bogatejša še za citre novejšega obdobja, kuhinjski pribor in posteljnino.

Oglejte si tudi