Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

OBVESTILO O NUDENJU POMOČI S STRANI PROSTOVOLJCEV V OBČINI OPLOTNICA, V ČASU EPIDEMIJE KORONAVIRUS (SARS-CoV-2)

OBVESTILO O NUDENJU POMOČI S STRANI PROSTOVOLJCEV V OBČINI OPLOTNICA, V ČASU EPIDEMIJE KORONAVIRUS (SARS-CoV-2)

 

 

Spoštovane občanke in občani Občine Oplotnica!

 

Pripadniki Civilne zaščite Občina Oplotnica (CZ), člani ekipe prve pomoči (PP) ter prostovoljci nudijo vsem občankam in občanom pomoč pri oskrbi s hrano, zdravili in higienskimi pripomočki. 

Vsi prostovoljci, ki pomagajo v teh kriznih razmerah so vključeni preko humanitarnih organizacij, ki delujejo v Občini Oplotnica in to je v našem primeru Krajevna organizacija rdečega križa (KORK).  

 

Vsak, ki si želi pomagati se lahko obrne na KORK in se vključi v sistem prostovoljstva (kontakt g. Franci Ribič 040-379-509)

 

Pomembno je opozoriti, da so pripadniki CZ, ekipa PP ter prostovoljci, ki delujejo prek KORK-a ustrezno usposobljeni ter zaščiteni, da se prepreči širjenje epidemije. 

 

V ta namen je bila s strani CZ vzpostavljena enotna telefonska številka in elektronski naslov na katerega se lahko vsi, ki potrebujete pomoč tudi obrnete:

Valenčak Borut 041-206-999 ali  borut.valencak@siol.net.

 

Po klicu bodo aktivirani prostovoljci, ki bodo poskrbeli za pomoč v najkrajšem času.

Na podlagi dopisa Ministerstva za javno upravo še posebej opozarjamo, da se lahko prostovoljstvo organizira samo v okviru programov, ki so opredeljeni in registrirani po Zakonu o prostovoljstvu. 

Zato vas naprošamo, da v teh časih ravnate odgovorno ter v primeru potrebe po pomoči pokličete enotno številko štaba CZ, kjer bodo organizirali pomoč v najkrajšem času.

 

 

 

Alojz Gosnik

Poveljnik CZ Občine Oplotnica

Oglejte si tudi