Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
24°C
8°C
Oceni objavo

Množično testiranje za splošno, zdravo populacijo na virus SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi

Obveščamo vas, da Zdravstveni dom Slovenska Bistrica od srede, 06. 01. 2021, organizira brezplačno množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi za zdravo populacijo, po Uredbi o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2 (Uradni list RS, št. 204/20 iz dne 31. 12. 2020), ki jo je izdalo Ministrstvo za zdravje RS.

Testiranje se bo izvajalo od ponedeljka do petka med 14. in 16. uro, in sicer v prvem modrem kontejnerju od parkirišča, pod belim šotorom, kjer se nahaja vstopna točka za odvzem brisov. Lahko se pripeljete z avtomobilom ali pridete peš. Ob slednjem je potrebno upoštevati vse preventivne ukrepe, vzdrževanje medosebne razdalje vsaj 2 metra, nošenje mask, predvsem pa se na mestih za odvzem ne zadržujte.

Na odvzem brisa se ni potrebno naročiti. S seboj imejte zdravstveno kartico in osebni dokument. Rezultat testiranja bo znan v 15 minutah, o njem pa boste obveščeni preko informacijskega sistema NIJZ v obliki telefonskega sms sporočila, zato bomo potrebovali tudi številko vašega mobilnega telefona.

Če je vaš rezultat testa pozitiven, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega osebnega zdravnika.

V primeru, da vam je odrejena karantena, ste bolni oziroma imate izražene simptome, se dogovorite za testiranje preko osebnega izbranega zdravnika po ustaljeni poti (PCR test).

Vabljeni k udeležbi.

                                                                                               Direktorica ZD Slovenska Bistrica:

                                                                                               Mag. Urška Sedmak univ. dipl. ekon.

Oglejte si tudi