Logo MojaObčina.si

Oplotnica

DANES
21°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C

IZJAVA ZA OBČANE OBČINE OPLOTNICA

 

Spoštovani,

 

štab Civilne zaščite občine Oplotnica vsakodnevno izmenjuje in pridobiva informacije glede trenutnega stanja epidemije COVID-19. V preteklih dneh so bile sprejete naslednje aktivnosti in preventivni ukrepi:

 

 1. V štabu CZ trenutno aktivno deluje 7 članov, hkrati pa se vključujeta tudi PGD Oplotnica in ekipa PP RK Občine Oplotnica.
 2. Za potrebe preskrbe obolelih občanov je pripravljeno vozilo PROSTOFER.
 3. V pripravljenosti je ekipa Krajevne organizacije Rdečega križa Oplotnica in hkrati 20 prostovoljcev.
 4. Izvajamo nadzor trgovin z dovoljenji za obratovanje z namenom preverjanja upoštevanja samozaščitnih ukrepov.
 5. Zaradi prepovedi zbiranja sta bila zaščitena igrišča na Prihovi in Oplotnici. Na vseh ostalih javnih površinah znotraj Občine Oplotnica so bila nameščena opozorila o prepovedi zadrževanja oseb na javnih površinah.
 6. Na zahtevo smo pridobili podatke lokalnih podjetij in javnih gospodarskih služb. Na podlagi podatkov ugotavljamo, da podjetja obratujejo in upoštevajo ustrezne preventivne ukrepe.
 7. Vse občane se naproša k doslednemu upoštevanju vseh priporočil in ukrepov glede zbiranja na javnih površinah, saj se še vedno pojavljajo kršitve.


 

 

 1. Trenutno ima štab CZ na zalogi zadostno število zaščitnih sredstev, katera se glede na prejeta navodila izdajajo trgovinam z dovoljenji za obratovanje in javnim gospodarskim službam v Občini Oplotnica z namenom zagotavljanja ustrezne zaščite zaposlenih.
 2. Trenutno število obolelih v Občini Oplotnica: 0
 3. Dežurna telefonska številka: 041-206-999 ali e-pošta: borut.valencak@siol.net
 4. Psihološka pomoč: 041-426-413 ali e-pošta: vesna.pesek@zd-sb.si

 

 

Poveljstvo CZ Občine Oplotnica
          in župan Matjaž Orter

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi