Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
11°C
5°C
Oceni objavo

Pred oplotniško graščino je bilo živahno

Literarna sekcija Kulturno umetniškega društva Oplotnica je 13. avgusta izpeljala že tretji literarni večer z gosti, tokrat poimenovan »Zgodil se bo večer III«.
Jana Gliha Hohler, Bernarda Tič in Kaja Sluga, že utečeni trio, so poskrbele, da je bilo »ušesom in očem« prijetno ob poslušanju 13 – ih pesmi znanih slovenskih pesnic.  

 

Večer je spremljal veter, ki je nekako sledil dogajanju. Začetek z otroškimi pesmimi, vetrček je rahlo pihljal. Počasi je vsebina prehajala v bolj globoke teme, ljubezen,  čustva v odnosu dveh, hrepenenje... Ko je Bernarda pričela z branjem pesmi, ki se je pričela z veter, je veter zapihal tako močno, da je premaknil nezasedene stole in skoraj odnesel pripravljeno gradivo. Ali je to bil vpliv 13 - tice? Bolj se je literarni del približeval h koncu, bolj se je veter umirjal. Med končnim branjem Kaje o poljubu je popolnoma prenehal. Obiskovalci so sodelovali v kratkem kvizu o poznavanju predstavljenih pesnic in njihovih del. 

 

Literarnemu delu je sledila koreografija gostujočih folkloristov KUD Jurija Vodovnika s Skomarja, ki je bila nagajiva, manjkal ni ples z metlo, dvigovanje klobukov in še.

 

Glavna koordinatorka in voditeljica večera Jana je napovedala, da se ponovno srečamo na septembrsko nedeljo  in to trinajstega. 

 

Večer se je zaključilo z  druženjem na varni distanci s poskušanjem novih okusov Grajskih poljubov Vile s Pohorja (Anje Hohler).

 

Avtor: E. H. D.

Foto (letak): Stanko Horvat

Foto: E. H. D.

Oglejte si tudi