Logo MojaObčina.si

Oplotnica

DANES
31°C
17°C
JUTRI
27°C
20°C

Otroška zabava Strašna "Coco"

Preteklo počitniško sredo, 30. oktobra 2019 se je v oplotniški graščini in na grajskem dvorišču uspešno odvila otroška zabava Strašna “Coco”, obiskovalec je bilo dobrih sto.
Strašljivi dvorec v graščini so si mlajši otroci ogledali v spremstvu staršev, starejši sami, na koncu pa še skupina odraslih.

Na grajskem dvorišču so umetnice narisale otrokom slikice na obraz, otroci so se preizkušali v podiranju pločevink, izdelali so svoj nakit, sladko - slano oreo značkico z očesci, prejeli rokavico polno kokic, ob hrustljanju  kokic so si ogledali animirano risanko Coco,…, napolnili lačne želodčke s krompirčkom, kokicami, pecivom,… in popili topli čaj. Starši in ostali odrasli so se lahko okrepčali s »kuhančem«.


Starši so skrbeli za varnost najmlajših sami, vendar so nanje oprezali tudi redarji, ki so se zlili z okolico, pred graščino pa je stražil čisto pravi »specialist« s prvo pomočjo.


Da je prireditev bila sploh izpeljana, je velika zasluga Katje Višnar predsednice Sekcije za likovno umetnost in oblikovanje KUD Oplotnica, znana kot multipraktik, vendar je tokrat rabila pomoč. Pri tem ji je pomagalo, kar nekaj posameznikov, vendar bi ob tej priliki posebej izpostavili njeni najožji sodelavki Urško Lesjak iz OŠ Oplotnica, projekta Popestrimo šolo, in Andrejo Pogorevc, članico sekcije, ki je vedno pripravljena pomagati. Slednji sta poskrbeli, da je dogajanje v dvorcu potekalo  brez zapletov. Pomagali so jima trije varuhi dvorca, trije osnovnošolci. Med obiskovalci sta krožila »živa« junaka risanke, Miguel in Hector. Da so bili želodčki polni, je poskrbelo sodelujoče Turistično društvo Trta. Skoraj večina članov sekcije, likovnikov, je ustvarjala pod žarometom in kljub slabemu sušenju barv, ustvarilo prelepe slike z motivi, povezanimi z dogodkom in prihajajočim praznikom.

Hvala vsem obiskovalcem in ustvarjalcem večera za otroke, se vidimo naslednje leto.
Več fotografij na: https://kud-oplotnica.si/index.php?s=31

 

Kulturno umetniško društvo Oplotnica

Emilija Hren Dečar

predsednica

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi