Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Dve razstavi v oplotniški graščini

Zadnji četrtek v mesecu januarju je Kulturno umetniško društvo Oplotnica organiziralo (v nadaljevanju: društvo) in izvedlo otvoritev dveh razstav, in sicer gostov društva, dveh prekaljenih mojstrov, vsakega na svojem področju, katerima je skupno, da sledita svojim sanjam, lastni poti upodabljanja in oblikovanja.
Marjan Crničrokodelec in ljubitelj kamna iz Oplotnice je zaključil decembersko razstavo in v vitrino na zgornjem hodniku na ogled postavil novi delček svoje bogate zbirke unikatnih izdelkov, oblikovanih iz kamna, različne živali, kipce, posodo, pladnje,…. Tokrat je v eno izmed soban postavil na ogled tudi več večjih skulptur.

 

Branko  Gajšt, svobodni slikar iz Sestrž, ki je že v preteklosti sodeloval na likovnih dogodkih v Oplotnici, je postavil samostojno slikarsko razstavo Krajine, sestavljeno iz 31 prečudovitih slikarskih del, na katerih je upodobljena predvsem krajina, katera tudi sicer prevladuje v njegovem slikarstvu, nekaj tihožitja in živali.

 

V kulturnem programu je bilo predstavljeno dolgoletno delovanje in številni dosežki obeh razstavljavcev. O slikarju je spregovorila tudi Darja Belič, predsednica Zveze kulturnih društev občin Makole, Poljčane in Slovenske Bistrice. Govorni del so popestrili učenci glasbene šole z igranjem na harmoniko, kitaro in violine. Za zaključek je mlada vokalistka zapela prečudovito pesem o pogumu in vztrajanju na svoji poti. Večer se je končal z druženjem ob manjši pogostitvi, ki sta jo v sodelovanju pripravili članica društva in predsednica Društva kmečkih žena.

 

Vabljeni na ogled razstav v času odprtja graščine ali po dogovoru (kontakt: 051 600 752 – Emilija, 030 240 140 – Marjan in 041 596 490 –Branko) do 12. 3. 2020. 

 

Oglejte si tudi