Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

KOMEMORACIJA

   OO borcev za vrednote NOB je v minulem letu  le z okrnjeno delegacijo pred dnevom spomina na mrtve  položila cvetje pred spomenikom. Letos smo ponovno lahko izpeljali tradicionalno komemoracijo.

Organizator vsakoletne spominske prireditve je bila tudi letos OO borcev za vrednote NOB Oplotnica. Kot vsakič smo k oblikovanju kulturnega programa povabili OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica in domače kulturne delavce. V kratkem programu smo slišali mlade deklamatorje, glasbenike in pevce z OŠ, Bernarda Tič je deklamirala Kajuha, Anja Regoršek pa je prebrala dve domači »vojni zgodbi ».Predsednica občinske organizacije borcev za vrednote Oplotnica je v kratkem govoru poudarila, da moramo kljub oddaljenosti dogodkov  druge svetovne vojne ohraniti spomin nanje, predvsem zaradi žrtev.

Poleg učencev, članov občinske organizacije borcev za vrednote NOB Oplotnica, so bili tokrat prisotni še posamezni občani. Komemoraciji je prisostvoval tudi župan Oplotnice, g. Matjaž Orter, in seveda učenci 3., 4. in 5. razredov OŠ s svojimi spremljevalci. V imenu organizatorja se zahvaljujem učencem in mentorjem lep za kulturni program. Hvala  ge. Bernardi Tič in Anji Regoršek. Hvala tudi KTV Oplotnica za kvalitetno tehnično podporo.

 

Maja Valenčak, predsednica OOZB Oplotnica


Oglejte si tudi