Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

POKLON ŽRTVAM

Huda in še nepoznana bolezen je globoka zarezala v vse oblike družbenega in društvenega življenja. Povsod se vidi in čuti nova preizkušnja, ki nas opozarja na krhkost in šibkost človeškega življenja. In v takih okoliščinah je letos potekala tudi tradicionalna komemoracija v parku pred osrednjim spomenikom.
V petek, 30. oktobra 2020, ob 9. uri, je skupina šestih članov IO  OO borcev za vrednote NOB Oplotnica odšla k spomeniku v parku in  počastila spomin na 59 žrtev, katerih imena so vklesana na granitne plošče vaškega  spomenika. Položili smo cvetje, prižgali sveče in se mrtvim poklonili z minuto molka. Iz že navedenih razlogov niso bili prisotni svojci in učenci OŠ Pohorskega bataljona. A z veseljem lahko zapišem, da spomenik obiščejo posamezniki in prižgejo svečo. Mrtvi niso pozabljeni in njihova žrtev ni bila zaman.

Omenjeni člani OO borcev za vrednote NOB Oplotnica smo obiskali še grobišča na pokopališču v Čadramu, v Božjem, prav tako pa še ostale spomenike na domačem teritoriju.

Spomenik v Oplotnici je vzorno urejen in kot tak je vsem nam v ponos in je hkrati spomin in opomin na neke hude čase, ki ne smejo biti pozabljeni.

 

 

Oglejte si tudi