Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
1°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Psihosocialna podpora ob epidemiji koronavirusa COVID-19

Zadnje tedne je celotna država preplavljena z edinstveno situacijo, ki v mnogih povzroča občutke strahu, napetosti, jeze, tesnobe. 

Zavedajte se, da je sedaj ohranjanje  tako telesnega kot duševnega zdravja na prvem mestu. Skušajte biti pozorni na to, da vas v tem času negativne misli, čustva ne preplavijo, saj le-ta posledično vplivajo na vaše počutje in imunski sistem. Če doživljate čustveno stisko, ste prestrašeni, negotovi, kaj nam bo epidemija s koronavirusom prinesla in si ne znati sami pomagati, vam ponujamo psihološko pomoč v obliki razbremenilnih pogovorov.

Psihologinja ga. Vesna Pesek iz Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica vam je na voljo vsak delovni dan, od 8:00 do 16:00 ure:

na telefonski številki 041 426 413 in e-mailu: vesna.pesek@zd-sb.si.

Na spodnji povezavi so na voljo uporabni nasveti Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki vam bodo v pomoč pri spoprijemanju s stresom, obvladovanju strahu, panike in zaskrbljenosti zaradi koronavirusa.

 

https://www.nijz.si/sl/kako-obvladovati-stres-zmanjsati-obcutke-strahu-panike-in-zaskrbljenosti-zaradi-koronavirusa-covid

Oglejte si tudi