Logo MojaObčina.si

Oplotnica

DANES
31°C
19°C
JUTRI
30°C
17°C
SLO-CANIS
Deli
Družba in javne storitve, Zdravje in lepota, Šola, Društvo, Socialno delo, Zdravstvo, Socialno varstvo , Ostale izobraževalne ustanove

SLO-CANIS

Predstavitev

Društvo SLO - CANIS je humanitarna organizacija in Center za šolanje psov vodičev in psov spremljevalcev. Že osem let pomagamo ljudem s posebnimi potrebami, da pridobijo novo samostojnost in mobilnost, zahvaljujoč njihovim psom pomočnikom. Izšolali in podarili smo jih že dvanajst, sedaj pa šolamo še dva. Izbiramo jih iz vrst pasme labradorec in morajo ustrezati prav posebnim kriterijem.

Poleg šolanja in dodeljevanja rehabilitacijskih, terapevtskih psov in psov vodičev pa želi društvo javnosti prikazati delo in način šolanja psov vodičev in pomočnikov ter pozitiven vpliv, ki ga imajo na svoje uporabnike..

Obiskujemo šole, vrtce, domove za starejše, ustanove za osebe s posebnimi potrebami, kjer se ljudje neizmerno razveselijo stika s toplim kožuščkom, cartanja  in »pogovarjanja« s pasjimi prijatelji.

Redno izvajamo tudi druge programe za ohranitev ali izboljšanje zdravja oseb s posebnimi potrebami in drugih ljudi. Vodimo in organiziramo razne terapevtske skupine - za uporabnike, ki koristijo naš dodatni  program »pet terapij«.

Pričeli smo tudi z aktivnostmi za avtiste, za kar mislimo, da bo v prihodnjih letih tudi v Sloveniji pomembno področju, kjer bodo psi nepogrešljivi.

 

Veseli smo, da jih imamo in da lahko po svojih močeh prispevamo k lepšemu in prijaznejšemu življenju tistih, ki so pomoči potrebni.

SLO-CANIS SLO-CANIS SLO-CANIS

Zadnje vsebine