Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
7°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

V Splošni bolnišnici Novo mesto dobro pripravljeni na razmere

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto so nam danes sporočili, da imajo zasedenih 27 bolnišničnih postelj od skupno 57 postelj, ki so v tem trenutku na voljo za bolnike okužene s koronavirusom. Dodatno so na oddelku intenzivne nege na voljo štiri postelje za bolnike okužene s koronavirusom, ta trenutek so zasedene tri.

Gre za stanje, ki se dnevno spreminja, sorazmerno s potrebami pa število razpoložljivih postelj tudi ves čas prilagajajo. V novomeški bolnišnici po besedah vodstva reden program deluje skorajda nemoteno, prenaročili so le določene nenujne operativne posege ter nenujne preglede v določenih specialističnih ambulantah. 

Covid ambulanta iz Urgentnega centra prestavljena v Zdravstveni dom Novo mesto

Na podlagi priporočil in usmeritev Ministrstva za zdravje je sicer od 28. septembra COVID ambulanta iz Urgentnega centra prestavljena v Zdravstveni dom Novo mesto. Testiranja se tako izvajajo vsak dan med 7. in 19. uro v Zdravstvenem domu Novo mesto. Za vse dodatne informacije lahko pokličete Zdravstveni dom Novo mesto na številko 07/391 67 00 ali obiščite njihovo spletno stran.
Samoplačniško testiranje v SB Novo mesto ni več na voljo
Zaradi spremenjene organizacije dela z 28. septembrom v Splošni bolnišnici Novo mesto ne izvajajo več samoplačniških testiranj. V kolikor ste do vključno 28. septembra 2020 že poravnali predračun za samoplačniško testiranje v Splošni bolnišnici Novo mesto, za nadaljnje informacije o terminu testiranja pokličite na telefonsko številko 07 620 07 27. Najbližja točka za samoplačniško testiranje za koronavirus je v Zdravstvenem domu Trebnje. Cena testiranja znaša 98 evrov. 

Koristne informacije o koronavirusu

Vse ostale napotke, pojasnila in navodila o koronavirusu najdete tudi na spletni strani Splošne bolnišnice Novo mesto.

Oglejte si tudi