Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Splošna bolnišnica Novo mesto znova izvaja redni program

Razmere v Splošni bolnišnici Novo mesto se izboljšujejo, saj se je število Covid pacientov zmanjšalo na dobro tretjino oziroma v povprečju na 30 do 35 hospitaliziranih Covid bolnikov, od tega od 6 do 8 bolnikov na intenzivnem oddelku. Te številke omogočajo, da lahko ob upoštevanju vseh preventivnih varnostnih ukrepov v novomeški bolnišnici pričnejo z izvajanjem rednega programa.

Covid oddelek zaenkrat ostaja v stari interni stavbi ter na intenzivnem oddelku, medtem ko pljučno-infekcijsko stavbo odpirajo za redne paciente. Danes imajo sicer hospitaliziranih 34 COVID bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku.

Največ čakalnih dob beležijo na področju ortopedije, žilnih posegov, kardiologije in funkcionalne diagnostike. Predvsem na področju kardiologije oziroma internistike ocenjujejo, da se bo čakalna doba na žalost še povečala, zaradi pacientov, ki so Covid sicer preboleli, vendar se k njim vračajo zaradi zapletov, ki so značilni tudi po preboleli bolezni.

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto sporočajo tudi, »virus in varnostni protokoli ostajajo del našega vsakdana. Kljub bolj sproščenim dnem, lahko vsak od nas pripomore, da ne bo dodatnih zaostrovanj in da bo naše zdravstvo lahko ponovno v čim večji meri normalno delovalo. Skušajmo ohraniti to, za kar smo se dolge mesece borili in ostanimo zdravi!«

Oglejte si tudi