Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Avditorij Portorož v znamenju ADME

Avditorij Portorož, zadnje letošnje poletne temperature, navdihujoče vsebine predavateljev ter varno druženje je tisto, kar je zaznamovalo letošnjo ADMO, prireditev na prostem. Potekala je 17., 18., ter 19. septembra 2020, udeležilo pa se jo je 8 članic Kluba poslovne odličnosti Dolenjske in Bele krajine.


Razviti najboljšo podporo menedžmentu je slogan, ki na oder privablja vrhunske predavatelje s področij strateškega razmišljanja, učinkovitosti ter uravnoteženosti. Najboljša podpora menedžmentu je namreč tista, ki je močna tako pri strokovnih znanjih kot pri obvladovanju mehkih veščin.

Prireditev smo pričeli s predavanjem Dushe Barbare Vidanovich o vplivu pravilne izbire besed na sam izid pogovora. Naredili smo mini trening, kjer smo negativne novice spreminjali v pozitivne. To je nedvomno nekaj, kar bistveno spremeni izid pogovora ter razpoloženje našega sogovornika. Prav tako smo v dnevu, namenjenemu razvijanju strateškega razmišljanja poslušali predavanje Franca Giderja o usklajevanju ciljev organizacije s cilji posameznika. Vprašali smo se, s kakšno vizijo hodimo v službo ter kako dobro poznamo in se poistovetimo z vizijo podjetja, v katerem smo zaposleni. Če naši osebni cilji niso usklajeni s cilji podjetja, smo na delovnem mestu pogosto neuspešni in nezadovoljni. Prestižno priznanje ADMA ODLIČNOST 2020 si je pridobila Melita Pediček Spindler iz vrtca Pobrežje Maribor.

 

Petek, dan učinkovite ADME se je začel z dobrodelnim tekom in pohodom, kjer smo za Anino zvezdico zbrali 550 €. Dan smo nadaljevali s predavanjem o tem, kako razumeti načrtovanje ter dosegati in presegati naše cilje. Predavala je Nataša Brunec, certificirana trenerka metode GTD.

Jasmina Spahalić pa nas je opomnila na pomembnost pisnega komuniciranja in na najpogostejše napake pri pisnem komuniciranju. Naučili smo se priprave učinkovitih besedil.

V soboto so bile na uravnoteženi ADMI med drugim z nami Margareta Ana Bole, ki je govorila o pomenu uravnoteženosti posameznika za uravnoteženost podjetja ter Sara Isaković s predavanjem z naslovom Smo vklopljeni?, kjer nas je opomnila na to, da pogosto nismo prisotni situacijam, v katerih smo ter na moč, ki jo imajo naše misli.

 

Kljub varnostnimi ukrepi, ki so nas spremljali zaradi Covida-19, nas je letošnja ADMA pustila z močnimi vtisi!

 

Besedilo: Sara Zupančič, članica KPODBK

Foto: Jadranka Meglen in ADMA

Oglejte si tudi