Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Brezplačni prevozi za registrirane športnike

Registrirani športniki s statusom dijaka ali študenta imajo od 1. februarja 2020 pravico do brezplačnega prevoza od doma do krajev vadbe, tekmovanj in drugih aktivnosti, če imajo pravico do subvencionirane vozovnice za dijake in študente. Omenjeno ne velja za mestni promet.

Z željo po olajšanju prevoza registriranim športnikom na kraj vadbe, je na po pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS – ZŠZ) Državni zbor Republike Slovenije oktobra 2019 sprejel novelo Zakona o prevozih v cestnem prometu, ki uvaja brezplačen javni prevoz za registrirane in kategorizirane športnike s statusom dijaka ali študenta.

Pogoj za uveljavitev pravice je vpis v evidenco registriranih športnikov. Informacije o postopkih vpisa registriranih športnikov za posamezno nacionalno panožno športno zvezo dobi upravičenec primarno pri svoji matični nacionalni panožni športni zvezi oz. pri OKS preko e-pošte info-vs@olympic.si ali po telefonu 01 230 60 28.

Več informacij o upravičencih, postopku uveljavljanja pravice do brezplačne vozovnice za registrirane športnike in evidenci registriranih športnikov lahko najdete v priponki.

Vozovnice za registrirane športnike.pdf

 

Oglejte si tudi