Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Dogodek Noč ima svojo moč letos na voljo na spletu

Dogodek posvečen raziskovalcem in raziskovanju Noč ima svojo moč bo v petek, 27. novembra 2020, potekal na spletu. V Tehniškem muzeju Slovenije bodo na Facebook strani objavili zanimivosti iz svojih muzejskih zbirk in utrinke iz pestre krajevne zgodovine. Predstavili bodo tudi, kakšno hrano so uživali astronavti v vesolju, najstarejše slovenske industrijske robote in najpomembnejše iznajdbe velikega izumitelja Nikole Tesle.

Zadnji novembrski petek bo letos v znamenju tradicionalne Evropske noči raziskovalcev. Takrat se po Evropi za en dan v letu na široko odprejo vrata ustanov, ki se ukvarjajo z znanostjo in raziskovanjem, da bi širši javnosti predstavile poklic in življenje znanstvenika. Na ta dan - 27. 11. 2020 - bo po Slovenij že tretjič zapored potekal projekt 'Noč ima svojo moč' – tokrat na spletu!  

Organizatorji se bodo potrudili, da boste vsi radovedneži dobili odgovore na vprašanja kot so - kdo vse je lahko raziskovalec in kaj vse se skriva pod tem pojmom. Z najrazličnejšimi aktivnostmi bodo širšo javnost skušali osvestiti, kako pomembne so raziskave in znanstveno delovanje za vse nas ter za prihodnji razvoj človeštva. Iskrice vedoželjnosti in radovednosti bodo netili po vsej Sloveniji! Skozi ves dan in tudi v večernih urah se boste otroci, učenci, dijaki, študentje, odrasli, upokojenci - torej prav vsi - udeležili eksperimentalnih delavnic, virtualih ogledov laboratorijev, navdihujočih klepetov z znanstveniki, zanimivih predavanj, poučnih razstav ter drugih aktivnosti.

Že med 17. in 26. novembrom vabljeni k sodelovanju pri snemanju kratkih animiranih filmov z uporabo brezplačnih »stop motion« mobilnih aplikacij. Osrednja tema so divji kostanji. Kot navdih za ustvarjanje zainteresiranih so s pomočjo aplikacije Stop Motion Studio že posneli nekaj kratkih animiranih filmov. Med 17. in 27. 11. 2020 so objavljani na muzejski Facebook strani. Pridružite se! Filme, fotografije ali druge izdelke iz plodov divjega kostanja pošljite na e-naslov muzejpt@tms.si do vključno 26. 11. 2020. Na Noč raziskovalcev, 27. 11. 2020, bodo objaviljeni na Facebook strani.

V projektu Noč ima svojo moč sodelujejo partnerji: Hiša eksperimentov, Institut "Jožef Stefan", Kemijski inštitut, Nacionalni inštitut za biologijo in Tehniški muzej Slovenije. Vabljeni, da si program sodelujočih ustanov Noč ima svojo moč ogledate na spletni strani

 

Pridružite se in preživite novih znanj poln dan!

NOČ IMA SVOJO MOČ V TMS.pdf

Oglejte si tudi