Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Društvo SOS telefon vabi prostovoljke

Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja je nevladna, neprofitna, humanitarna organizacija, ki na nacionalni ravni že 33 let uspešno deluje na področju preprečevanja nasilja v družini in v drugih medosebnih odnosih. Ker potrebujejo nove prostovoljke za opravljanje svetovalnega dela na SOS telefonu, tudi letos organizirajo osnovno usposabljanje za prostovoljno delo.

Usposabljanje bo potekalo v živo, v septembru in oktobru 2022 in je namenjeno ženskam, starim vsaj 18 let. Zainteresirane za prostovoljstvo vabijo, da jim pišejo na e-naslov: prostovoljke@drustvo-sos.si.

Društvo SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja ponuja brezplačno zaupno telefonsko linijo 080 11 55, svetovanje po chatu in elektronski pošti, svetovanje v tujih jezikih (angleščini, bosanščini, hrvaščini in srbščini), svetovanje kriminalistke in pravnice, dve zatočišči, kamor se ženske in otroci – žrtve nasilja lahko umaknejo pred nasiljem, program individualne psihosocialne in psihološke pomoči za ženske in otroke – žrtve nasilja in spolnih zlorab ter online podporne skupine.

Več informacij o oblikah pomoči, ki jih s pomočjo prostovoljk ponujajo uporabnicam in uporabnikom, lahko najdete na spletni strani, Instagram in Facebook profilu.

Oglejte si tudi