Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

3. dan Zveze

Ženstvenost, ženska energija, motivacija in povezanost. S temi tremi besedami lahko zelo na kratko opišemo 3. Dan Zveze poslovne odličnosti Slovenije, ki se je tudi letos odvijal v Velenju, v soboto, 10. 10. 2020. Dogodek je na noge postavilo 5 organizatoric, iz našega kluba smo sodelovale kar tri članice: Maja Fink kot moderatorka podelitve priznanj, Nataša Poljanec, ki je uredila program dopolnila v sliki in besedi s prezentacijo na platnu ter Vesna Medle, ki je poskrbela za  protokol v skladu s priporočili NIJZ.

Vloga ženske se je v zadnjih desetletjih korenito spremenila. Prevzele smo veliko več odgovornosti, nismo več samo gospodinje, ampak si ustvarjamo edinstvene kariere. Postale smo močne ženske. Pa vendar, ali je v sodobnem svetu dobro biti močna ženska in kaj sploh je močna ženska? Velikokrat je močna ženska imenovana tudi kot super ženska, ki ji nič ne more do živega in zmore čisto vse. Označena je kot fizično in psihično močna. Pa vendar ljudje ob pogledu na tako žensko živijo v zmoti. Na zunaj močna ženska ni vedno močna tudi na znotraj. Bori se z notranjimi nemiri, izčrpanostjo in izgorelostjo. Kdo je za to kriv? V prvi vrsti je kriva ženska sama, ker ima mišljenje, da je za vse sama in da zmore vse sama. Ne pusti, da se ji drugi približajo in predvsem noče prositi za pomoč.

Nasvete kako črpati moč iz notranjosti in kako se boriti z demoni močne ženske nam je predstavila osebna trenerka Barbara Pinter Zupančič. Kar je še posebej poudarila je, da najboljša podpora močni ženski je druga močna ženska. Taja Albolena pa je vse skupaj dopolnila še s svojo zgodbo in nam povedala, da je zelo pomembno, da delo, ki ga opravljamo, opravljamo z veseljem in smo preprosto srečni. Kako pa stres, izčrpanost in psihični napori vplivajo na naše telo, nam je zaupala fizioterapevtka Ana Margareta Bole.

Prvi del dneva je tako minil v prepletanju poglobljenih misli in čutenja ženstvenosti. V drugem delu, pa je še toliko bolj do izraza prišla pozitivna ženska energija članic Zveze. Podelili smo Zvezna priznanja. Pri izvedbi dogodka smo upoštevali vse ukrepe proti širjenju novega korona virusa in dogodek prilagodili situaciji.  Kljub vsemu smo ga izvedli izjemno svečano.

Ponosni smo na našo članico Vesno Medle, ki je petnajsta prejemnica kristalnega priznanja Zveze. To je najvišje priznanje, ki ga podeli predsednica Zveze.

Vesna še enkrat iskrene čestitke. Si izjemna, si močna, si dobra prijateljica. Brez tebe ne bi bili to kar smo.

Spremljajte nas tudi na: https://sites.google.com/view/ktpsdbk/klub-poslovne-odlicnosti-dolenjske-in-bele-krajine

Zapisala: Maja Fink, predsednica Kluba

Fofografija: Marko Klinc, Foto Life

Oglejte si tudi