Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
7°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Koncert Tu sem doma pričaral čaroben večer

Na travniku Osnovne šole Dragotina Ketteja je včeraj potekal koncert Tu sem doma, posvečen 50. obletnici Dolenjskega okteta, ki je bil ustanovljen leta 1969 in je aktivno deloval 40 let do leta 2010, po tem letu pa le občasno. Poleg Dolenjskega okteta so nastopili še vokalna skupina Devojke iz OŠ Milke Šobar – Nataše iz Črnomlja, vokalno instrumentalna skupina Kettice ter učenca Osnovne šole Dragotina Ketteja David Bratić in Urban Košir.

Dolenjski oktetet je na koncertu pod vodstvom dolgoletnega umetniškega vodje Petra Ciglerja zapel nekaj pesmi iz nekoč železnega repertorja 230 skladb, ki so jih izvajali na več kot 1000 različnih nastopov v Sloveniji in tujini. Publiko so navdušile tudi Devojke, vokalna skupina OŠ Milke Šobar – Nataše,  ki so za svoj nastop izbrale nekaj belokranjskih ljudskih pesmi. Gostiteljice vokalno-instrumentalne skupine Kettice ter solist in instrumentalist Marko Feguš iz OŠ Dragotina Ketteja so za svoj nastop izbrali uglasbljene Kettejeve verze ter avtorske pesmi vodje skupine Darinke Pirc. V instrumentalnem delu sta se predstavila izjemno nadarjena glasbenika David Bratić na tolkalih in Urban Košir na klavinovi.

Ob zaključku koncerta, v prijetnem ambientu šole, se je organizatorjem in nastopajočim za čudovite in srčne nastope v imenu naše občine zahvalil podžupan Peter Kostrevc. Poudaril je, da so programi učencev in kolektiva OŠ Dragotina Ketteja vedno srčno in kakovostno pripravljeni ter vedno znova navdušijo publiko. Zahvalil se je ravnateljici Vidi Marolt, ki že vrsto let uspešno in povezovalno vodi kolektiv s tenkočutnim občutkom do učencev in izjemnim odnosom do staršev.

 


Oglejte si tudi