Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Vodenje občinske uprave prevzema dr. Jana Bolta Saje

Od vodenja občinske uprave se je danes po izvolitvi v državni zbor po sedmih letih poslovila dosedanja direktorica dr. Vida Čadonič Špelič. Na njeno mesto je župan Gregor Macedoni kot vršilko dolžnosti imenoval dr. Jano Bolta Saje, zdajšnjo podsekretarko občinsko odvetnico, ki je pred tem nekaj časa vodila tudi urad za družbene dejavnosti.

Kot je na današnji novinarski konferenci povedal župan Gregor Macedoni, je občinska uprava pod vodstvom dr. Vide Čadonič Špelič naredila izjemne korake v smeri boljše organizacije dela, uvajanja novih storitev in novih oblik pristopa dela, kot so občinsko odvetništvo in digitalizacija ter skupna občinska uprava dolenjskih občin. Novomeška občinska uprava je pod njenim vodstvom delovala kot učinkovit javni servis za občane, z uspešno, visoko učinkovito ekipo sodelavcev ter s kompetencami, ki jih po Sloveniji posnemajo številne druge občine. »Ravno to je bila tudi priložnost, da smo naslednico dr. Jano Bolta Saje našli prav v svojih vrstah. Prepričan sem, da bo s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem nadaljevala uspešno zgodbo Novega mesta,« je še dodal župan.

Dr. Jana Bolta Saje je izpostavila, da nov izziv sprejema z veliko mero odgovornosti, pri tem pa se veseli dela z izjemno ekipo sodelavcev, s katerimi je že do sedaj uspešno in dobro sodelovala. Dr. Vida Čadonič Špelič se je ob zaključku svojega sedemletnega vodenja občinske uprave zahvalila vsem sodelavcem, županu in podžupanom. Kot je povedala na srečanju z novinarji, je ponosna, da se je glas o Mestni občini Novo mesto razširil po vsej Sloveniji in širše, z njenim odhodom v Ljubljano pa bo tam še bolj slišan.


Oglejte si tudi