Logo MojaObčina.si

Novo mesto

JUTRI
15°C
4°C
ČE.
14°C
3°C
3218

50. let partnerstva med Novim mestom in Herceg Novim

Minuli četrtek smo na večerni slovesnosti praznovali 50. obletnico sodelovanja s partnerskim mestom Herceg Novi iz Črne gore. Na slovesnosti sta župan Gregor Macedoni in predsednik občine Herceg Novi Stevan Katić podpisala sporazum o sodelovanju na področju turizma, dogodek pa smo zaključili v Parku Rastoče knjige z odprtjem spominskega obeležja, posvečenega mestu Herceg Novi.

S slovesnostjo smo obeležili  najdaljše sodelovanje naše občine s kakšnim od partnerskih mest. Program so popestrili: Mešani pevski zbor Pomlad, moška vokalna skupina Deci in klapa Castel Nouvo iz Herceg Novega. Program sta povezovali Monika Gabrič Simon in Mirjana Martinović.

Med tridnevnim obiskom se bodo gostje iz partnerskega mesta seznanili s ključnimi razvojnimi projekti naše občine ter obiskali Olimpijski center Novo mesto. Predstavili bodo svoje izkušnje upravljanja z bazenom in dobre prakse pri razvoju športnega turizma ter aktualne večje investicije v Herceg Novem. Sodelovali bodo tudi na festivalu Teden kultur in na srečanju z lokalnimi turističnimi ponudniki ter si ogledali turistično ponudbo Otočca in Trške gore.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi