Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Nova predstava APT-ja z naslovom Tri sestre

V četrtek, 21. januarja 2021 bo ob 20. uri Live stream premiera nove predstave z naslovom Tri sestre, režiserja in koreografa Gregorja Luštka, ki nastaja v koprodukciji Anton Podbevšek Teatra in Plesnega Teatra Ljubljana. Live stream uprizoritvi bosta še v petek, 22. januarja in v soboto, 23. januarja prav tako ob 20. uri. Gre za avtorski plesni in raziskovalni projekt, v predstavi pa nastopajo Bettina Földesi, Rosella Pellicciotti, Kristýna Šajtošova, Žigan Krajnčan.

Predstava izhaja iz premišljevanja pozicije umetnika kot delavca v času, ko posameznikovo identiteto, morda bolj kot kdaj koli, definira njegova produkcijska in proizvodna vrednost. Potencial umetnosti hoče iskati v njenem združevalnem potencialu, v utopičnem iskanju skupnega in skupnosti, ki ohranja intimo in intimizem - ne glede na politični, ekonomski, nacionalni, verski ali kakršni koli drugi hierarhični faktor hegemonije.

Uprizoritev je zamišljena kot presek treh sodobnih scenskih praks: dokumentarnega, osebno izpovednega in plesno nemimetičnega gledališča. Dokumentarno in motivno fabulativno izhodišče projekta je osrediščeno okrog osebnih biografij treh plesalk, BettinE Földesi, RosellE Pellicciotti in KristýnE Šajtošova, ki so se priselile v Slovenijo k svojim ljubezenskim partnerjem (Matic Starina, Žigan Kranjčan, Juš Zidar); vsem trem delujočim na polju uprizoritvenih umetnosti, ki bodo aktivirani v različnih oblikah v pričujoči plesni emancipaciji.

Tako premiero kot ponovitveni uprizoritvi si lahko ogledate na povezavi tretjioder.si. Cena vstopnice znaša 8 evrov, dodatne informacije pa so na voljo na info@tretjioder.si. ali prek telefonske številke 040 530 244 vsak delavnik med 14:00 in 16:00 in 1 uro pred predstavo.

Oglejte si tudi