Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

5. strokovni posvet Po jutru se dan pozna

Vljudno vabljeni na 5. strokovni posvet Po jutru se dan pozna, in sicer v sredo, 25. septembra, med 13.00 in 19.30. Na posvetu z naslovom Oblikovanje glasbene identitete bo na različne načine in v različnih oblikah predstavljena vloga glasbene umetnosti na področju kulturno-umetnostne vzgoje.

 

Skozi predavanja priznanih strokovnjakov se bo moč seznaniti z začetki glasbene pedagogike v splošnem glasbenem izobraževanju pri nas ter pozitivnimi učinki glasbe v obdobju otroštva, ki se kažejo na področjih miselnega, čustvenega in socialnega razvoja otrok. Kot primer dobre prakse bo predstavljen projekt, ki uspešno razvija nove modele, oblike in didaktične pristope povezovanja vzgojno-izobraževalnega dela in umetniških dejavnosti, v sklopu izkustvene delavnice pa bodo udeleženci lahko spoznali nekaj glasbenih dejavnosti, s katerimi si lahko pomagamo tako pri izvedbi ur glasbene umetnosti kot tudi pri drugih učnih predmetih. Posvet bo ponudil pedagoški koncert na temo jazzovskega opismenjevanja najmlajših, ki je minulo sezono nastal v produkciji Zavoda Novo mesto, na koncu pa se bo v sklopu okrogle mize skupaj s priznanimi strokovnjaki razpravljalo o stanju in izzivih kulturno-umetnostne vzgoje v splošnem glasbenem izobraževanju.  

 

Posvet je namenjen vsem, ki glasbeno umetnost vključujejo ali bi jo želeli vključiti v svoje delo (ravnateljem, vzgojiteljem, učiteljem, profesorjem, koordinatorjem kulturno-umetnostne vzgoje v vzgojno-izobraževalnih in kulturnih ustanovah, glasbenim pedagogom…). 

 

Več informacij lahko najdete na spletni strani https://www.kcjt.si/posvet-kuv. Prijavite se lahko tukaj. Rok za prijavo je petek, 13. september.

 

Udeležba na strokovnem usposabljanju je brezplačna, udeleženci pa lahko na svojo željo dobijo potrdilo o udeležbi.

 

Za lažjo odločitev prilagamo urnik in program posveta.

Oglejte si tudi