Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

MePZ Pomlad obeležil 30-letnico delovanja z dvema izjemnima koncertoma

Pevke in pevci novomeškega mešanega zbora Pomlad so se z zborovodkinjo Alenko Podpečan na svoje jubilejno praznovanje pripravljali celo leto. Želeli so, da je nekaj posebnega, kot so posebna leta njihovega delovanja, raznolika doživetja in repertoar ter energija med pevci samimi. Ob praznovanju 30-letnice so organizirali dva koncertna večera.

Prvi koncert - koncert sakralnih uspešnic z naslovom Pesem je upanje – je bil v četrtek, 13. oktobra, v novomeški frančiškanski cerkvi sv. Lenarta. Obiskovalci, bilo jih je okoli 300, so napolnili cerkev, ki je zbor zadnja leta prijazno gostila tudi v času božičnih praznikov, in uživali v naboru zahtevnejših sakralnih pesmi, z večino katerih so Pomladniki v preteklih letih nastopali tudi na domačih revijah in tujih tekmovanjih.

V okviru koncerta je Klavdija Kotar, vodja novomeške območne enote Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), pevkam in pevcem Pomladi podelila tudi jubilejne Gallusove značke - za dolgoletno aktivno udejstvovanje na področju ljubiteljske vokalne glasbe.

Drugi koncert - koncert njihovih najljubših pesmi z naslovom Pesem je življenje - pa je bil v soboto, 15. oktobra, v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu. V razprodani dvorani kulturnega centra so se slišale pesmi, ki so najbolj zaznamovale delovanje MePZ Pomlad, se vtisnile v bit več kot 250-ih pevcev, ki so v 30. letih peli v njegovih vrstah, pa tudi v srca in duše njihovih poslušalcev, spremljevalcev, podpornikov, ki so jih po dveh urah in pol z dolgimi aplavzi še štirikrat privabili na oder za dodatek. Večer so pestrili tudi  čustveni nagovori preteklih zborovodij Jožice Prus in Fernanda P. Mejiasa, prelivajoča se vznesenost, združeno petje, odlični solisti Tadeja Dović, Vanja Švajger, Anja Pavlin in Aleš Pavlin ter privlačna nova vizualna podoba pevk in pevcev.


 

Oglejte si tudi