Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Kulturni center Janeza Trdine vabi na špasno poletno dogajanje

Poletni KCJT je projekt skrbno izbranih glasbeno – gledaliških dogodkov za katerem stoji kolektiv Zavoda Novo mesto. Del teh dogodkov spada pod okrilje Špasnega poletja in bo izveden na gradu Grm. Preostali del se bo dogajal na Ploščadi Kulturnega centra Janeza Trdine. Raznolika vsebina z vzporednim spremljevalnim programom, bo nudila široko izbiro in kvalitetno vsebino za vsakega obiskovalca.

Poletje v Novem mestu bo letos pestro, igralci in glasbeniki bodo nastopili v Trdinovi dvorani, na ploščadi pred KCJT in na Gradu Grm. Poletni KCJT program so na današnji novinarski konferenci podrobneje predstavili Saša Šepec, vodja gledališkega programa, Liljana Jantol Weber, vodja glasbenega programa ter Maruša Marn Eržen, vodja projekta Poletni KCJT.

Uraden pričetek bo v nedeljo, 27. junija 2021, s predstavo EROTIKA PO EMERŠIČU ter zaključek 29. avgusta, s predstavo AVDICIJA, na lokaciji gradu Grm.

Vmes se bodo izmenjavali glasbeni in gledališki dogodki:

  • koncert iz cikla Muzika eklektika – QUARTZITE 4TE,
  • stand up komedija – SMEH V OČEH,
  • otroški lutkovni kabaret – ČUK NA PALICI,
  • koncert – AKA NEOMI,
  • koncert NOREIA & JANI KOVAČIČ in LAURA KRAJNC,
  • ekološka predstava – ZADNJI ULOV,
  • glasbena predstava – KLEMEN SLAKONJA & SMALL BAND ter
  • predstava KRIZA SREDNJIH LET.

Vsi dogodki se bodo začeli ob 20.30, vstopnice pa je možno kupiti na spletni strani www.kcjt.si ali fizično na blagajni Kulturnega centra Janeza Trdine.

Vzporedno bo potekal interaktiven spremljevalni program, ki se bo odvijal na dan dogodkov in bo zajemal tako otroške kot plesne in glasbene vsebine za vse udeležence. V juliju se bosta odvila tudi promenadni koncert Mestne godbe Novo mesto in delavnica Glasbilnica, ki je namenjena predvsem mladini. V avgustu se bodo otroci in mladostniki na Eko delavnici učili o pomembnosti ekologije in zelenega razmišljanja, konec avgusta pa bo ploščad KCJT za nekaj ur postala plesno prizorišče.

Program z opisom vseh dogodkov najdete na spletni strani Kulturnega centra Janeza Trdine, vsa morebitna vprašanja pa lahko naslovite na kultura@novomesto.si.  

Konec poletja v Novo mesto vabita tudi dva pomembna mednarodna festivala. O njima bo več znanega na prihodnji novinarski konferenci. Jazzinty, ki se bo odvil med 16. in 21. avgustom in SGSM- Sem glasba, sem mesto, ki bo potekal med 6. in 10. septembrom. 

Oglejte si tudi