Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Slovenski slavistični kongres 2019 v Novem mestu

Novo mesto letos gosti Slovenski slavistični kongres z naslovom Slovenski jezik in njegovi sosedje. Kongres poteka od 3. do 5. oktobra 2019 v organizaciji Slavističnega društva Dolenjske in Bele krajine.

Ob uradnem začetku vseslovenskega kongresa so včeraj udeležence nagovorili predsednica Slavističnega društva Dolenjske in Bele krajine Jožica Jožef Beg, direktor Šolskega centra Novo mesto Matej Forjan, župan Gregor Macedoni in predsednik Zveze društev Slavistično društvo Slovenije Matej Šekli.

 

Župan Gregor Macedoni je v pozdravnem nagovoru izpostavil, da je program kongresa zanimiv, obsežen, poln izzivov in nadvse aktualen in da teme, ki jih bodo udeleženci obravnavali niso izziv samo za strokovnjake, ki se jezika lotevajo na znanstven način in za profesorje slovenskega jezika na osnovnošolski ali srednješolski ravni, temveč so teme zanimive tudi za laike in rabo jezika v vsakdanjem življenju. V okviru različnih tematskih sklopov, bodo gostje/udeleženci kongresa sodelovali na vodenem kulturnozgodovinskem ogledu Novega mesta, v sklopu programa jih čaka tudi vožnjo s splavom po reki Krki, odprtje razstave Jezikoslovci na Dolenjskem in pogovorni večer v Knjižnici Mirana Jarca. V soboto, 5. oktobra, pa se bodo odpravili na celodnevno strokovno ekskurzijo na Reko in v Gorski kotar.

Oglejte si tudi